Search
Close this search box.

Tudi včerajšnjo deževje ponekod povzročalo težave

V četrtek, 6. septembra, je okoli 20. ure Koroško zajelo močno deževje. V nekaterih krajih je močno deževje povzročalo tudi težave, saj je narasla voda ogrožala stanovanjske objekte.

Ob 20. 26 uri je na Trgu na Prevaljah meteorna voda zalila klet stanovanjsko poslovnega objekta, katero so izčrpali gasilci PGD Prevalje.

Okoli pol devete ure zvečer pa je neurje zajelo tudi Slovenj Gradec z okolico. Ob 20.33 je v Pamečah meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Dežurni delavci Komunalnega podjetja Slovenj Gradec so s pomočjo delovnega stroja vodo preusmerili in odmašili prepust.

Nekaj minut kasneje, ob 20.40 uri se je na Gmajni zaradi močnega naliva zamašil vodni prepust in tako je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Pameče-Troblje so skupaj z dežurnim delavcem Komunalnega podjetja Slovenj Gradec in delovnim strojem odmašili prepust.

V Otiškem vrhu tudi plaz

Ob 21.03 je v Otiškem vrhu, občina Dravograd, zaradi zamašenega obcestnega jaška meteorna voda ogrozila stanovanjsko hišo., v bližini pa se je na cesto sprožil tudi manjši zemeljski plaz Gasilci PGD Šentjanž so jašek očistili, plaz pa so zavarovali delavci komunalnega podjetja.

Kakšno bo vreme 

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne se bodo v zahodni polovici Slovenije začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, popoldne pa postopno tudi drugod. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C.

Več o vremenu pa si preberite na https://www.koroskenovice.si/vreme/.

Dogodki