Tudi v Šmartnem so poskrbeli za prijetno Martinovo druženje

DSC_0569

Za prijetno Martinovo druženje so minuli vikend poskrbeli tudi krajani vaških skupnosti Šmartno, Turiška vas in Legen, ki so se zbrali že v petek, z izvedbo pestrega programa pa nadaljevali do zaključka v nedeljo.

Petkov program se je pričel z nastopom MPZ Šmartno, ta se je predstavil z Zdravljico v čast Svetemu Martinu, Dekletovo pesmijo in Kraško črnino. S pozdravom vaščanom je nadaljeval predsednik VS Šmartno Anton Sedar, ki je na oder povabil harmonikarja Matijo Krajnca. Sledil je govor župana MO Slovenj Gradec Andreja Časa, za zaključek prvega dela programa pa so s pesmima Tam, kjer je pesem doma in Trta poskrbele še članice ŽPZ Bršljanke.

Sledila je podelitev priznanj posameznih vaških skupnosti, VS Turiška vas je priznanji podelila Ireni Kotnik in Metodi Vranjek, s strani VS Legen sta nagradi pripadli Franc Hrastelju in podjetju DAPLAST, VS Šmartno pa se je letos poklonilo Športnemu društvu Šmartno. Za poskočen konec petkovega večera je poskrbela Folklorna skupina Rej, obiskovalcem je predstavila venček plesov.

V soboto dopoldne je v okviru Martinovih dni potekal turnir v odbojki, otvorili so tri asfaltirane ceste Breznik, Tajhter in Žolger, opoldne so pripravili Martinovo tržnico s praženim krompirjem, izvedli so predstavo za otroke, šmarški likof s pokušino piva, zvečer pa so se na Legnu srečali še ljudski godci in pevci.

Martinova nedelja se je tradicionalno pričela s slovesno sveto mašo, sledil je nastop Pihalnega orkestra Slovenj Gradec, od 11.ure naprej pa so se lahko krajani podružili še ob Martinovi kisli župi. Nekaj posnetkov z nedeljskega dogajanja si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.