Tudi slovenjgraški šolarji so zakorakali v novo šolsko leto

Za 190.990 učencev in 73.900 dijakov se danes začenja šolsko leto, v katerem bodo morali vsaj nekaj časa upoštevati priporočila za omejevanje širjenja koronavirusa. Posebna pozornost je danes namenjena 21.366 prvošolcem, za katere šole danes pripravljajo sprejeme. Ob šolskih poteh bodo za varnost skrbeli policisti in prostovoljci. Mi smo se na terenu pridružili učencem, staršem in učiteljem 2. OŠ Slovenj Gradec. Z nami pa je bil tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Šole so za prvošolce, ki jih je letos več kot lani, pripravile posebne sprejeme, na katerih pa so zaradi koronavirusa veljale nekatere omejitve. V večini šol so sprejemi potekali na šolskem dvorišču ali v šolski telovadnici, starši pa prvošolčkov niso mogli pospremiti do razreda.

Tako je bilo tudi na 2. OŠ v Slovenj Gradcu, kjer so šolarje sprejeli in pozdravili pred vhodom v šolo. Med drugim se je prvega šolskega dne udeležil tudi župan , ki bo v teh dneh obiskal vse slovenjgraške osnovnošolce. Jutri ga pričakujejo na Legnu in v Pamečah, v četrtek pa se bo mudil v Šmartnem in Podgorju.

V Sloveniji bo sicer osnovne šole v tem šolskem letu obiskovalo predvidoma 190.990 učenk in učencev (lani 187.476), od tega bo šolski prag prestopilo 21.366 prvošolk in prvošolcev (lani 20.796). V 27 osnovnih šol s prilagojenim programom in 21 enot s prilagojenim programom pri osnovnih šolah bo predvidoma vključenih 3335 otrok.