Search
Close this search box.

Tudi nad Koroško letala v znak zahvale sodelujočim v boju proti epidemiji

V zahvalo zdravstvenim delavcem, pripadnikom civilne zaščite in vsem drugim, ki so med epidemijo novega koronavirusa zagotavljali delovanje osnovnih sistemov v državi, bodo slovenski in ameriški vojaški piloti v jutri sredi dneva opravili skupen polet nad Slovenijo. Policijske patrulje bodo v tem času v neposredni bližini bolnišnic prižgale modre luči.

Po poročanju STA bodo pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka Vojnega letalstva ZDA prelet s šestimi letali F-16 in tremi letali PC-9 začeli na Jesenicah ob 13.15. Pot bodo nadaljevali nad Golnikom in Kranjem, nad Ljubljano bodo ob 13.23, kasneje bodo leteli proti Celju, Mariboru in Ptuju, nato pa obrnili proti Šmarjam pri Jelšah ter nadaljevali proti Brežicam, Metliki, Črnomlju, Kočevju in Postojni. Polet bodo sklenili v Izoli nekaj pred pol tretjo popoldne.

Ker poleg Prekmurja tudi Koroška ni v planu letenja, zato bodo Koroško z formacijo letal preleteli člani Družbe AVIOFUN. Povedali so, da bodo leteli “v znak spoštovanja vsem, ki so se uspešno spopadali s pandemijo ter podporo celotni Koroški, ki je prevečkrat zapostavljena.”

Njihov plan letenja je predvidoma planiran takole:

13:15 Libeliče vzlet – 13:18 Dravograd – 13:25 Radlje ob Dravi – 13:32 Slovenj Gradec – 13:37 Mislinja – 13:50 Ravne na Koroškem – 13:52 Prevalje – 13:56 Mežica – 14:00 Črna na Koroškem.

Pri Družbi AVIOFUN pa so se zahvala Slovenski vojski in Natu za idejo in planirano izvedbo, prav tako pa še Petru Podlunsku in Pomurskemu aeroklubu za idejo preleta z lastnimi letali.

VIR: AVIOFUN, STA

Dogodki