Search
Close this search box.

Tudi na Ravnah so vstopili v praznični december (FOTO)

Praznične luči so osvetlile Ravne na Koroškem, jih polepšale kot drobne lučke upanja in naznanile prihod nečesa novega, lepšega.

V mestu so postavili in okrasili 4 večje smreke (na že znanih lokacijah – na mestnem platoju, na Partizanski, na Brdinjah in v Kotljah, do višine cca. 9 m); ter postavili in okrasili 35 manjših drevesc (med njimi brez in smrek, na mestnem platoju in tržnici, za katere so na Srednji šoli Ravne izdelali 35 stojal). Drevesa je zagotovil in postavil Peter Škrubej in ostali, Minerva osebno kmetijsko gozdarska dela, d.n.o., s Suhega vrha.

Praznična razsvetljava, z remontom izrabljenih lučk, v obsegu iz preteklih let, je nadgrajena z nekaj dodatnimi LED lučkami, v obliki snežink, ki so po novem nameščene tudi na Strojni; in lučk v obliki ledenih sveč, ki krasijo vidnejše listavce v mestu (pri vstopu v mesto – pri vratarnici Železarne Ravne, pri Gasilskem domu, pri centru Tuš, v Kotljah). Za krasitev manjših 35 drevesc (brez in smrek) na mestnem platoju so iz recikliranih materialov poskrbeli otroci Vrtca Ravne, stari 4 – 6 let, ki so odpadno embalažo – konzerve spremenili v snežake in drevesca, v sklopu svojih prazničnih priprav, tudi s pomočjo vzgojiteljic in mentoric okrasili. Otroci so skupaj z mentoricami izdelali preko 100 snežakov.

Vsi okraski so izdelani iz odpadnih materialov, ki se z otroško domišljijo in trudom, iz odpadkov spremenijo v pravljične izdelke. Nekaj je tudi lesenih okraskov, ki jih je v obliki najpogostejših simbolov praznikov izdelal ravenški občan. Praznično okrasitev pa so ‘posuli’ še z najlepšimi željami za vse vas – od zdravja, sreče, veselja… Vabijo, da med njimi poiščite svojo najljubšo željo/vrednoto.

Ob tem z občine Ravne na Koroškem sporočajo: “Naj vas ob vaših sprehodih spominjajo na čarobne trenutke preteklih praznovanj in vam v družbi vaših najbližjih sporočajo: ‘Vse bo (še) dobro’! Želimo vam lepe praznike doma, na Ravnah.

Besedilo: Janja Š. (Urad župana)

Fotogalerija

Dogodki

Praznične luči so osvetlile Ravne na Koroškem, jih polepšale kot drobne lučke upanja in naznanile prihod nečesa novega, lepšega.