Tudi na koroških cestah zaradi poledice nekaj težav

Na območju Policijske uprave Celje, kjer je ponekod šele pred kratkim začel naletavati sneg, je bilo danes nekaj težav zaradi poledenelih vozišč. Policisti so bili doslej obveščeni o treh prometnih nesrečah z gmotno škodo, ki so se zgodile v Rogatcu, Mali Brezi in v Pečici. Na Koroškem so o poledici poročali z območja Pernic.

Zaradi poledenelih vozišč so trije vozniki v Rogatcu, Mali Brezi in v Pečici zapeljali s cest. V vseh treh prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, so za STA pojasnili na celjski policijski upravi.

Občani so policiste opozorili še na nekaj poledenelih odsekov cest, o čemer so nato policisti obvestili vzdrževalce, ki so poskrbeli za posip. Na območju Koroške so bili policisti obveščeni o poledeneli cesti na območju Pernic v občini Muta.

Sneženje je sicer že zajelo dobršen del države. Zaradi zimskih razmer je na primorski avtocesti zaprt uvoz Nanos iz smeri Vipave proti Kopru. O zimskih razmerah na cestah poročajo tudi iz drugih koncev Primorske, pa tudi iz Notranjske, Dolenjske in Gorenjske.

Po napovedih agencije za okolje se bo sneženje ponoči v notranjosti države še okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Danes in v noči na četrtek bosta ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možna tudi poledica in žled.

Do četrtka zjutraj bodo padavine v večjem delu države že ponehale. Predvsem v osrednji in zahodni Sloveniji bi do četrtka zjutraj lahko zapadlo več kot 25 centimetrov snega.