Search
Close this search box.

Tudi na Koroškem imamo nepozabna doživetja – veste, katera so? (FOTO)

Koroška. Skrita in idilična pokrajina, prelepa in zelena. Mnogim Slovencem nepoznana. Kaj pa nam Korošcem? Ste vedeli, da Koroška premore doživetja, ki jih ne najdemo nikjer v Sloveniji? Ste vedeli, da imamo na Koroškem tradicionalne jedi, ki jih lahko okusite v odlični restavraciji, ki je bila oznanjena kot najbolj priljubljena gostilna v Sloveniji? Ste vedeli, da se v naših podzemljih skrivajo adrenalinska doživetja? Vse to in še več skriva naša pokrajina.

V nadaljevanju si preberite več o koroških biserih nepozabnih doživetij – vožnji z rudniškim vlakcem in veslanju na kanujih v podzemnih jezerih v Mežici, splavarjenju na reki Dravi, odlični Gostilni Pri lipi na Muti in wellness razvajanju v bližini koroške – Dobrni.

Podzemlje Pece

Na obrobju Mežice se nahaja rudnik, ki je zares vreden ogleda in, ki bi ga vsak Korošec moral pobližje spoznati. Nekoč pomemben in delujoč rudnik Podzemlje Pece je danes preurejen v turistični rudnik in muzej. V njem so vam na voljo številne zanimive aktivnosti, med katerimi so ogled rudnika z vlakom, ogled muzeja s kolesom in celo, za tiste pogumnejše ogled temačnih rudniških rovov s kajakom po podzemnem jezeru. Popeljite se po skoraj 5km dolgi kolesarski poti skozi skrivnostne rove, ki v razpokah skrivajo lesketajoče se kristale, oglejte si muzej s kajakom po kristalno čisti podzemski vodi, doživite nepozaben dan, ki vas bo očaral. Stopite v svet tišine in kamnitih spomenikov, ki so jih skozi dolga stoletja gradili naši predniki – knapi. V muzeju si oglejte prelepe zbirke mineralov in rudnin. Podarite sebi in svojim najbližjim poučen dan o zgodovini rudarstva ter nepozabno pustolovščino. Več o Podzemlju Pece in ponudbi SelectBox paketov si preberite tukaj.

Splavarjenje po reki Dravi

Splavarjenje po reki Dravi je zagotovo doživetje, ki si ga morate privoščiti vsaj enkrat v življenju! Flosarske frajle in flosarji vas bodo s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih pričakali v splavarskem pristanu, ki se nahaja v občini Muta na Gortini, malo pred Trbonjskim mostom. Flosarji sledijo stari tradiciji splavarjenja, a na flosih ne prevažajo več lesa, temveč zabave željne obiskovalce. Sprejeli vas bodo z domačim žganjem, na koncu izleta pa vas bodo podkrepili s tradicionalnim flosarskim kosilom – golažem, polento zabeljeno z grumpi in kavo. Doživite flosarski krst, 2,5h občudujte prelepe bregove reke Drave in se prepustite toku ter užitkom splavarjenja v vseh splavarskih čarih. Več o ponudbi izveste na spletni strani SelectBox.

Gostilna pri Lipi

Koliko dobrih gostiln ima pravzaprav Koroška? Glede na svoje posebnosti – veliko premalo! Nepoboljšljivi gurmani pa boste svoja razvajanja v hrani kljub vsemu našli v Gostilni Pri lipi, ki se nahaja na Muti nedaleč od znamenitega skodlastega zvonika najstarejše slovenske cerkve. Uživali boste v domačih jedeh po receptu naših babic, med katerimi se bodo znašli zabeleni žganki, kvočevi nudlni, župe, knedlni začinjeni s pristnimi koroškimi »začimbami«, kot so povojček, masna pura, tošca in škreca. Poskrbeli bodo tudi za crkljanje želodčka z domačimi žganji, in sicer z štamperli borovničk, koprive ali sliv za tiste malo mlajše pa so pripravili domač bezgov in grozdni sok. Gostilna Pri lipi je v preteklosti dosegla naziv za Najbolj priljubljeno gostilno v Sloveniji po izboru medija. Poklonite sebi in svojim najdražjim odlično gurmansko tradicionalno koroško kosilo, več o gostilni pa si lahko preberete na spletni strani SelectBox.

Wellness terme Dobrna

V masažno-lepotnem centru La Vita Spa & Beauty, ki se nahaja v termah Dobrna, le streljaj od Koroške, vas bodo popeljali v svet ugodja in razvajanja. Edinstveni načini sproščanja, nege telesa in obraza, omamne dišave, prijetna svetloba in skrbne roke terapevtov bodo nepogrešljivi sopotniki vašega razvajanja in zadovoljstva. V majhnem in idiličnem kraju nedaleč stran od Velenja se boste razvajali v tajski ali klasični masaži, berberski masaži, ki vas bo popeljala v svet Maroka ali pa boste svojo boljšo polovico presenetili z masažo ljubezni v dvoje. Si predstavljate nasmeh na obrazu obdarovancev, ko jim boste poklonili še kako potrebno sprostitev in pobeg od vsakdanjih naporov? Tudi mi – ravno zato vam predstavljamo odlično in pestro ponudbo wellness storitev, ki se nahaja v ponudbi naših SelectBox paketih!

Dogodki