Search
Close this search box.

Tudi na Koroškem čutili močnejši potresni sunek

Močnejši potres z magnitudo 6,3 se je zgodil v bližini hrvaške Petrinje, čutiti ga je bilo po celotni Sloveniji, tudi na Koroškem.

Po poročanju STA je močnejši potres z magnitudo 6,3 danes okoli 12.20 stresel širše območje Zagreba, kar je razvidno iz preliminarnih podatkov Evropsko-sredozemskega seizmološkega centra (ESMC). Epicenter potresa je bil v bližini hrvaškega kraja Petrinja, še poročajo. Območje okoli Petrinje je potres z magnitudo pet stresel že v ponedeljek.

Po podatkih ESMC je bilo žarišče potresa 44 kilometrov severovzhodno od Zagreba in 12 kilometrov zahodno od Siska, trajal je okoli 20 sekund.

O hudih posledicah potresa v Petrinji, poročajo hrvaški mediji. Na ulicah naj bi bilo polno ruševin, sirene pa so se oglasile tudi v Zagrebu.

Po poročanju Agencije RS za okolje so po prvih podatkih potres čutili prebivalci celotne Slovenije. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla pete stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Po poročanju naših bralcev so potres čutili tudi na območju Dravograda, kjer pravijo, “da je bil močnejši kot včeraj”, bralci poročajo, da se je zelo močno tresenje čutilo tudi v stolpnicah v Velenju, kjer so stanovalci preventivno zapustili stanovanja.

FOTO: t.b.

VIR: STA, ARSO

Dogodki

Močnejši potres z magnitudo 6,3 se je zgodil v bližini hrvaške Petrinje, čutiti ga je bilo po celotni Sloveniji, tudi na Koroškem.