Search
Close this search box.

Tudi Lions klub Slovenj Gradec sprožil dobrodelno akcijo

Tudi Lions klub Slovenj Gradec pelje dobrodelno akcijo za vse, ki jih je prizadelo silovito divjanje neprizanesljive narave. V postopku nabave je 72 razvlažilcev, z dodatno akcijo zbiranja sredstev bodo pomagali ljudem v stiski in Prostovoljnim gasilskim društvom. Še ena gesta, ki sporoča vsem, ki so utrpeli posledice te groze - niste sami. Povezani smo nepremagljiva veriga pomoči.

V skladu z izpolnjevanjem poslanstva Lions klubov – se tudi Lions klub Slovenj Gradec odziva na grozo, ki jo je povzročila narava v preteklih dneh naši Koroški. Lions klub Slovenj Gradec pokriva vse tri doline naše regije. Aktivno so se vključili v sistem reševanja in pomoči.

Predsednik Lions kluba Slovenj Gradec Zoran Vodopija nam je ob tem povedal: “S podobno akcijo smo se soočali v letu 2012, ko smo na ravni cele Slovenije v okviru Lions Slovenija dali v uporabo prizadetim v takratni naravni nesreči – 119 razvlažilcev. Tokrat pa smo v postopku nabave 72 razvlažilcev za Koroško. Polovico le-teh bomo nabavili iz sredstev, ki smo jih pridobili iz preteklih dobrodelnih dejavnosti, polovico pa bomo tokrat pokrili z donacijami naših članov podjetnikov. Cena enega je nekaj manj kot 200 evrov.”

Vodopija dodaja, da se v okviru kluba povsem zavedajo, da jih bo premalo. Zato so se odločili, da bodo sprožili še dodatno akcijo zbiranja sredstev in sicer donacije za pomoč poplavljenim na Koroškem. Od zbranih donacijskih sredstev pa bodo nudili: ali individualno pomoč tistim, ki jo potrebujejo preko organizacij, ki imajo neposreden dostop do prizadetih v nesreči (Rdeči križ, Karitas …) ali pa bodo sredstva namenili Prostovoljnim gasilskim društvom, ki te dni opravljajo svoje neprecenljivo poslanstvo in so nepogrešljiv in ključen del naše družbe.

Lions klub Slovenj Gradec ima namreč status humanitarne organizacije. To je pomembno, saj če fizična oseba prejme pomoč od organizacij, ki imajo status humanitarne organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega ali zdravstvenega varstva, je ta pomoč oproščena plačila dohodnine.

Donacije se zbirajo na računu Lions kluba Slovenj Gradec: Lions klub Slovenj Gradec, Francetova cesta 24, 2380 Slovenj Gradec, TRR SI56 0485 1000 1298 491 pri NKBM d.d., Davčna številka: 37322648, Namen: POPLAVE KOROŠKA 2023

Vsi razvlažilci bodo v uporabo dani brezplačno. Ko bo nekje suho, bo šel razvlažilec v uporobo drugemu, ki ga bo potreboval. Vsi pa bodo v prihodnje skladiščeni na Koroškem in v kolikor se bo v ponovno pokazala potreba po uporabi – bodo seveda ponovno na voljo.

Naj pa omenimo še to, da je Kovačija Štruc oz. njen lastnik Adi Štruc, ki je prav tako član Lions kluba Slovenj Gradec, že doniral ročno orodje, ki je še kako potrebno za odstranjevanje naplavin. Celotna donacija znaša 5.000 evrov.

Sicer pa Lions klubi svojo dejavnost financirajo izključno iz članarin svojih članov. Vsi zbrani humanitarni prispevki gredo v celoti za pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Nikoli torej od tega ne jemljejo deleža za lastno delovanje.

Apel Lions kluba je: “Povežimo se, držimo skupaj, kot že velikokrat in si pomagajmo ter z dejanji pokažimo kdo smo. Narava nam je pokazala svojo moč. Koroška in Slovenija pa kaže svoje srce. Ponovno smo stopili skupaj. Toliko hrabrosti in požrtvovalnosti, sočutja, nesebične pomoči ter poguma premoremo. Imamo pa tudi drug drugega in povezani smo nepremagljiva veriga pomoči. Hvala.”

Vir: Lions klub Slovenj Gradec

Dogodki

Tudi Lions klub Slovenj Gradec pelje dobrodelno akcijo za vse, ki jih je prizadelo silovito divjanje neprizanesljive narave. V postopku nabave je 72 razvlažilcev, z dodatno akcijo zbiranja sredstev bodo pomagali ljudem v stiski in Prostovoljnim gasilskim društvom. Še ena gesta, ki sporoča vsem, ki so utrpeli posledice te groze - niste sami. Povezani smo nepremagljiva veriga pomoči.