Search
Close this search box.

Tudi danes možne plohe in nevihte 

Danes bo spremenljivo s plohami in nevihtami, ki se bodo širile proti vzhodu. Jutri bo večinoma sončno s kakšno ploho popoldne..
Fotografija je simbolična

Napoved za Slovenijo

Danes dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale predvsem v zahodni polovici države, popoldne tudi vzhodneje. Na zahodu se bo počasi jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severovzhodu okoli 30 °C.

Jutri bo večinoma sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Več oblačnosti bo v vzhodnih krajih. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, verjetnejše bodo v vzhodnih krajih ter v gorah. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju 19, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 30 °C.

Opozorilo

Na Primorskem je zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika pa je tudi drugod. Predvsem od danes zjutraj do popoldneva se bodo ob nevihtah pojavljali močnejši nalivi, možni bodo tudi vetrovni sunki.

Obeti

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih. Predvsem v nedeljo popoldne bodo na vzhodu možne posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo severni veter.

Vremenska slika

Nad Jadranom in severozahodnim Balkanom je plitvo območje nizkega zračnega tlaka, nevihtna fronta se pomika proti vzhodu. Od juga k nam doteka postopno bolj suh in malo hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, manj jih bo v krajih severno in vzhodno od nas. Popoldne se bo v sosednjih pokrajinah Italije in v severnem Jadranu delno zjasnilo.

Jutri bo na Hrvaškem spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe. drugod bo večinoma sončno, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, manj verjetne bodo v sosednjih krajih Italije ter ob Jadranu.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes bo spremenljivo s plohami in nevihtami, ki se bodo širile proti vzhodu. Jutri bo večinoma sončno s kakšno ploho popoldne..