Search
Close this search box.

Tudi današnjo močno deževje povzročalo težave

Tudi na, od začetka sončno sredo, se je popoldne nad Koroško zopet stemnilo. Na nekaterih koncih smo zopet bili priča močnem dežju, vetru ter udarom strel.

ČRNA NA KOROŠKEM

Ob 14.20 se je na relaciji Črna na Koroškem–Sleme, občina Črna na Koroškem, zaradi močnega dežja sprožil manjši plaz na cestišče. Posredovali so delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so cesto očistili.

Ob 14.26 je v Črni na Koroškem meteorna voda zaradi zamašene cevi ogrožala stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, ki so z lesom pregradili in preusmerili tok vode ter odstranili večje kamenje iz cevi.

Ob 18.18 je v Lamprečah v občini Črna na Koroškem meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, ki so na kraju ugotovili, da je zamašena greznica in da bo potrebno posredovanje komunalne službe.

SLOVENJ GRADEC

Ob 14.38 je v naselju Troblje v občini Slovenj Gradec meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Pameče Troblje, ki so preusmerili tok vode in iz kletnih prostorov izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode.

Ob 15.01 je v Spodnjem Razborju v občini Slovenj Gradec zaradi močnega deževja narasel potok Velunja, ki je ogrožal manjšo hidro elektrarno. Domačini so pred prihodom gasilcev PGD Podgorje odprli vodno zapornico in vodo preusmerili.

Ob 15.54 je na Cankarjevi ulici v Slovenj Gradcu strela udarila v dimnik večstanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so s termo kamero pregledali dimnike in podstrešje. Do požara ni prišlo. Stanovalci so obvestili dimnikarja, ki bo tekom jutrišnjega dne pregledal in očistil dimnike.

VREMENSKA NAPOVED

Ponoči bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17 °C. Preberi več…

VIR: SPIN

Dogodki