Search
Close this search box.

Triletnike iz Zgornje Mežiške doline vabijo na odvzem krvi

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) tudi letos vabi tri leta stare otroke iz Zgornje Mežiške doline na odvzem krvi za določitev vsebnosti svinca.

Preskušanje vzorcev krvi otrok sodi v Program ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini, rezultati pa so merilo za oceno napredka programa ter podlaga za načrtovanje prihodnjih ukrepov, so pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Dodali so, da so vabilo poslali 142 otrokom iz Zgornje Mežiške doline. Odvzemi krvi bodo potekali v Zdravstvenih postajah Črna na Koroškem in Mežica v torek, 9. in v četrtek, 11. junija 2020 v popoldanskem času.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje upajo, “da bo tudi letos odziv vsaj tako dober kot v prejšnjem letu in na čim nižje izmerjene vrednosti.” Starše tri leta starih otrok iz Zgornje Mežiške doline, ki bodo v teh dneh prejeli vabilo na odvzem krvi, vljudno naprošajo, da se odzovejo.

Dogovorili se bodo za termin in izvedli odvzem na čim bolj prijeten in varen način. V kolikor njihov triletnik pričakovanega vabila ne bi prejel, pa prosimo, da kontaktirajo NIJZ Območno enoto Ravne, na kontaktno številko 02/8705 619 ali na mail helena.pavlic@nijz.si, za uskladitev termina.

VIR: NIJZ

Dogodki