Trije stanovalci prevaljskega doma starostnikov zaradi covida-19 na zdravljenju v bolnici

Direktorica prevaljskega doma starostnikov Stanka Vauh je v sporočilu za javnost zapisala kakšno je trenutno stanje v njihovem domu. Kot je pojasnila so bili danes so odvzeti brisi šestim stanovalcem, petim zaposlenim in enemu študentu.
dom starostnikov prevalje

Direktorica doma je zapisala: “Korona bolezen kaže svoje nepredvidljive situacije tudi v našem domu. Že ko se pokaže izboljšanje, zopet je lahko v trenutku poslabšanje zdravstvenega stanja,” dodala je še: “V bolnišnici je trenutno pet stanovalcev našega doma –  trije stanovalci zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja in z okužbo SARS-CoV-2, dva stanovalca brez okužbe.” Vauh je še dodala, da so jim iz bolnišnice sporočili, da sta se poslovila dva stanovalca njihovega doma. “Vsaka izguba, vsako slovo našega stanovalca nas prizadene; močno, zelo močno se nas dotakne in tudi naša čustva so na preizkušnji,” je zapisala.

Stanovalcem doma pa so danes razdelili tudi njihov domski bilten “Odzivanja”. Direktorica verjame, da ga bodo z veseljem brali in si ogledovali fotografije. “Ja, to so bili res veseli časi;  in naš stanovalec mi pove, da se tega nismo vsi skupaj dovolj zavedali,” še doda. Odzivanja bodo v naslednjih dneh poslali po pošti tudi svojcem njihovih stanovalcev.

FOTO: Dom starejših Na Fari

VIR: Dom starejših Na Fari

Preberi še:  Možen ukrep za zaščito pred okužbami v vrtcih in šolah tudi čistilec zraka

prijavi se

prijavi se v svoj račun