Trije člani Judo kluba Acron Slovenj Gradec prejeli občinska priznanja za leto 2021

V četrtek je v Kulturnem domu Slovenj Gradec potekala slavnostna podelitev Železnikarjevih priznanj in naziva športnik in športnica leta 2021.

V kategoriji dečkov in deklic do 15 let sta priznanji Šporne zveze Slovenj Gradec za dosežke v preteklem letu prejela tudi Jevgenija Gajić in Nik Pavlič, člana Judo kluba Acron Slovenj Gradec.

Jevgenija je kljub svoji mladosti v letu 2021 kar petkrat stopila na zmagovalni oder državnega prvenstva in postala 3-kratna državna prvakinja, tako v svoji starostni kategoriji do 16 let, kot v kategoriji kadetinj do 18 let in mlajših članic do 23 let. Na državnem prvenstvu članov in članic je dosegla odlično 2. mesto, takoj za klubsko prijateljico Nušo Perovnik, na domačem terenu, v Slovenj Gradcu pa je osvojila še bron na DP mladink in mladincev. Uspeh je dopolnila še s 6 zlatimi medaljami v slovenskem pokalu in 3. mestom na močnem mednarodnem turnirju Junior & Senior Koroška Open v Dravogradu. Jevgenija je sezono končala na 2. mestu med vsemi 54 slovenskimi mlajšimi kadetinjami.

Nik Pavlič je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji mlajših kadetov do 66 kg. Skupaj s kar 5 zlatimi kolajnami na tekmovanjih slovenskega pokala se je zavihtel na 3. mesto med vsemi 127 tekmovalci v kategoriji mlajših kadetov, v svoji težnostni kategoriji pa je bil najuspešnejši. Nik je kot eden izmed peščice Slovencev v Slovenj Gradcu stopil tudi na zmagovalni oder zelo močnega mednarodnega turnirja Koroška Open, kjer je v kategoriji ml. kadetov do 66 kg osvojil bronasto odličje.

V mladinski konkurenci je priznanje Športne zveze prejel Nace Herkovič. Nace je postal državni prvak v kategoriji ml. članov do 73 kg, osvojil pa je tudi srebrno odličje na DP članov in članic ter bron na DP mladincev in mladink. Uspeh je dopolnil z bronastim odličjem v kategoriji mladincev na mednarodnem turnirju Junior & Senior Koroška Open. Nace je sezono zaključil kot 4. najuspešnejši mladinec med 102 nastopajočima v slovenskem pokalu. Prav tako je bil 4. v konkurenci 75. ml. članov. V svoji kategoriji, do 73 kg pa je bil med mladinci 3., pri ml. članih pa 1.

Vir: Judo klub Koroška