Trgovci v drugem valu epidemije ne zaznavajo kopičenja zalog potrošnikov

Trgovci v drugem valu epidemije covida-19 ne beležijo podobnega kopičenja zalog, kot so ga zaznali prvi teden spomladanskega vala. Ob vnovičnem omejevanju javnega življenja potrošniki sicer spet nekoliko bolj povprašujejo po izdelkih z daljšim rokom trajanja, opažajo v večini trgovskih verig.
korona trgovina

Kupci so nakupovalne navade epidemiji prilagodili že spomladi. V trgovine so hodili manj, a opravili večje nakupe. Enak trend trgovci opažajo tudi v drugem valu epidemije covida-19 in ob vnovičnem zaostrovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa.

Ta teden so v trgovinah zaradi današnjega in nedeljskega praznika beležili nekoliko večji obisk trgovin, čemur so trgovci prilagodili zaloge.

Potrošniki najpogosteje povprašujejo po izdelkih z daljšim rokom trajanja, to so predvsem testenine, moka, konzervirani izdelki, kvas in podobno, so za STA pojasnili v Tušu. Ob tem so izpostavili, da se potrošniki čedalje pogosteje odločajo za nakupe preko spleta. “Iz tedna v teden merimo konstantno povečanje števila spletnih nakupov živil ter povečano vrednost povprečne nakupljene spletne košarice,” so pojasnili.

V Hoferju medtem večjih posebnosti glede nakupov ne opažajo. Kot so zapisali, dobavna veriga trenutno poteka brez večjih posebnosti, njihovi sodelavci v logistiki in prodaji pa skrbijo, da je razpoložljivost izdelkov na policah zadostna. V Lidlu so medtem v predprazničnih dneh zaznali povečano povpraševanje po svežih izdelkih (meso, mlečni izdelki in podobno), pa tudi izdelkih z daljšim rokom trajanja.

V podjetju Spar Slovenija v drugem valu, tako kot ob prvem, opažajo povečano povpraševanje po osnovnih dobrinah in izdelkih z daljšim rokom uporabe, vendar ne v taki meri kot v prvem valu. Da kupci ne delajo takšnih zalog kot prvi teden prvega vala epidemije, so zapisali tudi v Mercatorju.

Vsi trgovci ob tem zagotavljajo, da trgovine dnevno zalagajo z izdelki iz njihovih skladišč, zato je skrb, da bi robe zmanjkalo, povsem odveč.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.