Trgatev mežiške trte ni bila organizirana kot javni dogodek

Zaradi preprečitve širjenja okužb z novim koronavirusom in s tem povezane omejitve zbiranja ljudi tokratna trgatev ni bila organizirana kot javni dogodek.
20201010_103542

Turistično društvo Mežica, ki v sodelovanju z Občino Mežica in g. Štefanom Erjavcem že vsa leta pripravlja prireditev trgatev mežiškega grozda, se je letos odločilo, da trgatev potomca najstarejše trte na svetu – žametovke oziroma modre kavčine, ki domuje v Mariboru – na Lentu, glede na trenutne razmere ni bila izvedena kot javni dogodek.

Gospod Erjavec pa je danes preko Facebooka sporočil, da je “covid postavil življenje na glavo, zaradi česar je žal morala biti trgatev v strogo omejenem obsegu, v varnostni razdalji in na za zdravje primeren način.”

“Kljub vsemu, za trto zelo neugodnem vremenu je grozdje bilo primerno sladko, iz soka pa bo kar bo. Bolj malo,” je sklenil zapis mežiški viničar in skrbnikom trte.

Organizatorji trgatve so se še zahvalili za razumevanje, z željo, da bo naslednje leto spet vse potekalo tako kot prejšnja leta.

Preberite tudi: Podvelka: Rekordna trgatev potomke najstarejše trte na svetu

Vir: Facebook, spletna stran Občine Mežica

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.