Search
Close this search box.

Tradicionalni planinski pohod “Čez goro k očetu” tokrat s ključno spremembo

Planinsko društvo Ravne na Koroškem v soboto, 14. 12. 2019, organizira že 27. pohod "Čez goro k očetu", ki bo letos za razliko od preteklih izvedb, potekal podnevi.

“Odločili smo se, da bomo naredili malo spremembe. Pohodi ‘Čez goro k očetu’ odslej potekajo tudi podnevi in v obratni smeri; izmenjaje NEPARNO leto bo dnevni, PARNO leto bo nočni! V letu 2019 gremo na pohod torej podnevi!” so sporočili organizatorji.

PREBERITE TUDI: S prižigom prazničnih luči in obiskom Miklavža v Črni nadaljujejo s praznovanjem veselega decembra (FOTO)

POTEK POTI: Udeleženci se bodo z avtobusi odpeljali do Železne Kaple (Eisenkappel). Pri izvozu iz centra Železne Kaple ob smerni tabli LUSCHA ALM (Luže) in LEPPEN (Lepena) bodo zavili levo do zaselka vožnje KOPREIN SONNSEITE (Koprivna), kjer bodo pri kmetu Raztočniku izstopili iz avtobusov in pot nadaljevali peš.

*** Avtobusi se bodo vrnili nazaj v Slovenijo in pohodnike predvidoma ob 15.30 počakali pri kmetu Lipoldu v Koprivni.

Pohodniška pot vodi do Čemerja, mimo Cerkvice na Lužah. Okrog 14. ure naj bi prispeli do planinske postojanke Kumer v Sloveniji, kjer bo čas za daljši postanek in možnost malice. Od Kumra sledi spust v dolino do Lipolda, kjer bodo čakali avtobusi. Odpeljali bodo v Črno na Koroškem, kjer je po sprejemu županje mag. Romane Lesjak predvideno druženje z domačini ob stojnicah božično-novoletnega sejma. Ob prihodu v Črno se organiziran pohod tudi zaključi.

ODHODI AVTOBUSOV NA HOLMEC z avtobusnih postaj:

7.45 – Radlje ob Dravi
8.00 – Vuzenica (pri Gasilskem domu)
8.15 – Dravograd
8.30 – Ravne na Koroškem
8.40 – Prevalje
8.15 – Črna na Koroškem
8.30 – Mežica

Pohodniki se morajo držati običajnega planinskega reda in navodil vodstva pohoda ter planinskih vodnikov.
CENA PREVOZA: Prevoz 17 € (za plačilo na avtobusu je potreben drobiž).
OPREMA: Oprema mora biti primerna pogojem na dan pohoda (osebni dokument).

PRIJAVE SO OBVEZNE do srede, 11. 12. 2019, sprejema jih Veronika Kotnik, na telefonsko številko: 031 441 982 in po e-pošti: veronikakotnik58@gmail.com. Pohodniki, ki se bodo pripeljali s svojimi avtobusi se zberejo na mejnemu prehodu Holmec ob 9.00. PRIJAVA ORGANIZATORJU JE OBVEZNA!

Vir: FB Občina Črna na Koroškem

Dogodki

Planinsko društvo Ravne na Koroškem v soboto, 14. 12. 2019, organizira že 27. pohod "Čez goro k očetu", ki bo letos za razliko od preteklih izvedb, potekal podnevi.