Search
Close this search box.

Toliko znaša denarna kazen, ki jo mora Hilda Tovšak plačati zaradi zlorabe položaja

Celjsko okrožno sodišče je nekdanji direktorici Vegrada Hildi Tovšak zaradi zlorabe položaja izreklo denarno kazen v višini 8550 evrov, ki jo mora plačati v treh mesecih. Prav tako mora plačati tudi sodne stroške.

Hilda Tovšak, ki se izreka sodbe ni udeležila, je s tožilstvom sklenila sporazum o priznanju krivde. Celjsko okrožno sodišče je tako včeraj po predobravnavnem naroku Tovšakovi izreklo denarno kazen v višini 8550 evrov, ki jo mora poravnati v treh mesecih. Tožilka ji je očitala, da je od februarja leta 2008 do konca leta 2009 hčerinskemu invalidskemu podjetju Vegrad Inde naročila čiščenje svoje hiše in stanovanja, opravljenih je bilo skoraj 3000 ur čiščenja, račune v višini nekaj več kot 19.400 evrov pa je plačalo matično podjetje Vegrad, poroča spletni portal 24 ur.

Tovšakova mora prav tako plačati tudi sodne stroške. Takšno kazen je na podlagi sporazuma predlagala tožilka Renata Vodnjov.

Na 24 ur so še dodali, da je zastopnica Vegrada v stečaju Tina Kovše maja letos vložila premoženjsko-pravdni zahtevek za vrnitev omenjenega zneska. Ob današnjem izreku sodbe jo je sodnica Mojca Turinek za izterjavo tega denarja napotila na pravdni oddelek sodišča.

Zagovornik Tovšakove, odvetnik Dušan Tanko je ob izreku kazni dodal: “Gospa Tovšak želi s takimi stvarmi zaključiti. To je daleč od preteklosti in je verjetno bilo primerno tako, kot se je danes zgodilo.”

Tovšakova je bila zaradi nekaj kaznivih dejanj že obsojena, odsedela je tudi nekaj let v zaporu in je še vedno pod pogojno obsodbo. Nekaj primerov na sodišču pa jo še čaka, zagotvo bo največji in najzahtevnejši primer Delamaris, kjer je sprva priznala krivdo, a jo je kasneje preklicala. Njen soobtoženi pa je eden izmed najbolj priznanih slovenskih odvetnikov Miro Senica.

VIR: 24 ur