Search
Close this search box.

Toliko bosta od torka naprej stala bencin in dizel

Kot pišejo danes na spletni strani Financ, bosta bencin in dizel zaradi padanja cen surove nafte od jutri naprej cenejša.

Po oceni spletnih Financ naj bi bencin od polnoči stal približno 1,55 evra, zdaj stane 1,62 evra za liter. S tem naj bi bilo polnjenje 50-litrskega rezervoarja 3,5 evra cenejše. Po njihovi oceni naj bi se tudi dizelsko gorivo zunaj avtocest pocenilo, in sicer z 1,7 na 1,655 evra. Prihranek pri polnjenju 50-litrskega rezervoarja bi v tem primeru znašal okoli 2,25 evra.

Pri tem naj še omenimo, da od sredine junija vlada regulira cene pogonskih goriv in jih spreminja vsak drugi torek. Uradne cene bodo sicer znane danes popoldne. Celoten prispevek najdete TUKAJ.

Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju znižale. Na to je vplivala predvsem Kitajska, od koder prihajajo bolj nespodbudne novice o stanju gospodarstva. Država je namreč ena največjih porabnic nafte na svetu, poroča STA.

Sod severnomorske nafte brent za dobavo oktobra je zjutraj po evropskem času stal 103,06 dolarja, kar je 91 centov manj kot v petek. Zahodnoteksaška lahka nafta, ki bo dobavljena septembra, se je pocenila za 1,21 dolarja na 97,41 dolarja.

Cene nafte so vseeno še vedno na visoki ravni. Vendar v zadnjem času precej nihajo, saj je stanje zelo negotovo. Ponudba je že nekaj časa omejena zaradi vojne v Ukrajini, povpraševanje pa načenjajo skrbi pred recesijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa, piše STA.

Dogodki

Kot pišejo danes na spletni strani Financ, bosta bencin in dizel zaradi padanja cen surove nafte od jutri naprej cenejša.