Search
Close this search box.

To so rezultati včerajšnjega poostrenega policijskega nadzora

Včeraj so policisti med 7. in 15. uro na območju Policijske uprave (PU) Celje poostreno nadzirali uporabo mobilnega telefona med vožnjo. Zaznali so zaznali 77 kršitev. 67. voznikom so izdali plačilne naloge, sedem so jih opozorili, trije tujci pa so globo poravnali na kraju.

Uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije iz okolja. Spregleda  lahko  drugega udeleženca (pešce, kolesarje, drugo vozilo) ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Prav tako vozniki s takšnim ravnanjem pogosto sami povzročajo zastoje v prometu.

V včerajšnjem nadzoru so policisti zaznali še 98 kršitev zaradi neuporabne varnostnih pasov.  85. osebam so izdali plačilne naloge, 4 tujci so globo poravnali na kraju, ostalim pa so izrekli samo opozorila.

Uporaba varnostnega pasu kar za polovico zmanjša tveganje za smrtno žrtev, za skoraj toliko zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe ter za skoraj četrtino zmanjša tveganje za nastanek lažjih poškodb, tako pri voznikih kot pri sopotnikih na sprednjih sedežih.

Strokovnjaki so ugotovili, da bi bilo med vozniki in potniki v avtomobilih 40 % manj žrtev, če bi vsi uporabljali varnostne pasove.

Vir: PU Celje

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Klemen
Klemen
4 let nazaj

A vsako jutro in ob 16 ti uri celi kombiji kokaina po sloveniji

Dogodki