Search
Close this search box.

To so posledice včerajšnjega neurja na Koroškem. Krajevne plohe možne tudi danes (FOTO)

Včeraj zvečer je močno deževje z vetrom zajelo večji del države, tudi Koroško, kjer so imeli gasilci polne roke dela. Vremenoslovci pa krajevne nevihte napovedujejo tudi za danes.

Podvelka

Ob 19.04 je na Lehnu na Pohorju v občini Podvelka prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je ostalo 40 odjemalcev. Napako odpravljajo delavci Elektra Maribor.

Mežica

Ob 19.42 je v naselju Ob Meži meteorna voda zalila skladiščne prostore industrijskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Mežica in poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so odvečno vodo izčrpali iz objeta.

Ob 19.33 je v naselju Stržovo meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Mežica so jašek očistili in preusmerili vodo.

Ob 19.31 je v naselju Stržovo meteorna voda zaradi zamašenega jaška ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Mežica so jašek očistili.

FOTO: PGD Mežica

Črna na Koroškem

Ob 19.45 se je v Črni na Koroškem pri gasilskem domu nagnil in delno porušil gradbeni oder. Gasilci PGD Črna na Koroškem so zavarovali kraj ter podprli oder, katerega bodo jutri tekom dneva izvajalci del postavili.

Slovenj Gradec

Ob 20.08 je v naselju Gradišče, v občini Slovenj Gradec, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Pameče Troblje, ki so odvečno vodo izčrpali iz objekta.

Dravograd

Ob 20.14 je v Otiškem Vrhu meteorna voda zalila ulico. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, ki so vodo prečrpali.

Vremenska napoved: Danes popoldne bodo krajevne plohe. Jutri bo pretežno oblačno, popoldne in zvečer bo deževalo. Na Primorskem bo pihala burja.

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti države bodo krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 25 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, popoldne se bo dež od juga razširil nad večji del Slovenije in v noči na nedeljo postopno ponehal. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 23 °C.

V nedeljo in ponedeljek kaže na spremenljivo oblačno vreme, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe, v ponedeljek tudi nevihte.

Vir: SPIN,, ARSO

Dogodki

Včeraj zvečer je močno deževje z vetrom zajelo večji del države, tudi Koroško, kjer so imeli gasilci polne roke dela. Vremenoslovci pa krajevne nevihte napovedujejo tudi za danes.