Search
Close this search box.

To so posledice današnjega neurja: Zalita bolnica in drugi objekti, poplavljene in neprevozne ceste, toča … (FOTO in VIDEO)

Današnje hudo neurje z močnimi nevihtami in sunki vetra ter udari strel je povzročilo številne nevšečnosti tudi na Koroškem. Predvsem veliko dela so imeli gasilci na območju Dravograda, Mislinje in Slovenj Gradca, kjer je poplavilo tudi SB Slovenj Gradec. Ponekod pa je klestila tudi toča.

O tem, da je Koroško zajelo neurje z močnimi nalivi, sunki vetra in točo, smo na kratko v že poročali TUKAJ, kjer si lahko ogledate tudi nekaj video prispevkov naših bralcev.

Današnje hudo neurje z močnimi nevihtami in sunki vetra ter udari strel je povzročilo številne prekinitve oskrbe z električno energijo, po podatkih Elektra Maribor je bilo malo pred 15.30 uro brez elektrike kar 12.000 uporabnikov. Po podatkih republiškega centra za obveščanje je prizadelo območja 46 občin, zabeležili so več kot 100 dogodkov.

VIDEO: Močno deževje z vetrom na Prevaljah

[aiovg_video id=83575]

Na Koroškem so imeli gasilci in druge pristojne službe največ dela na območju Slovenj Gradca, Mislinje in Dravograda, O dežju in močnem vetru pa poročajo z vseh krajev. Ponekod je meteorna voda zalila tudi ceste, zaradi česar je bil nekaj časa promet močno oviran. Nekatere ceste pa so bile zaradi podrtega drevja tudi neprevozne.

Toča na območju Slovenj Gradca

SLOVENJ GRADEC

Močno neurje z dežjem, vetrom in točo je zajelo Občino Slovenj Gradec. Gasilci PGD Slovenj Gradec so očistili z meteorno vodo zalite kletne prostore bolnišnice Slovenj Gradec. Gasilci PGD Šmartno so so črpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjskih hiš, zaščitili hiše s protipolavnimi vrečami. Gasilci PGD Podgorje so odstranili drevo s ceste.

VIDEO: Neurje v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Avtor posnetka: Matej Felle.

[aiovg_video id=83570]

MISLINJA

Tudi Občino Mislinja je zajelo močno neurje z močnim vetrom, dežjem in točo. Posredovali so gasilci PGD Mislinja in PGD Dolič Šentflorjan, ki so prekrivali strehe gospodarskih poslopij, ki jih je odkril močan veter ter odstranjevali drevesa s cest.

DRAVOGRAD

Zaradi neurja in močnega vetra je več podrtih dreves zaprlo cesto Dravograd-Črneče-Libeliče in lokalno cesto Otiški Vrh-Cviterško sedlo. Drevesa so odstranili delavci Cestnega podjetja VOC Celje in delavci Komunalnega podjetja Dravograd. V Črnečah je drevo padlo na stanovanjsko hišo. Drevo bodo tekom jutrišnjega dne, s pomočjo delovnega stroja, odstranili gasilci PGD Črneče.

PODVELKA

Zaradi močnega deževja je na Kozjem Vrhu, občina Podvelka, meteorna voda zalila garažo. Gasilci PGD Brezno-Podvelka so vodo iz garaže izčrpali, odmašili zamašen jašek in s tem preprečili vdor vode v stanovanjski objekt.

RAVNE NA KOROŠKEM

Ob 14.20 je močno neurje z močnim dežjem, vetrom in točo zajelo tudi Občino Ravne na Koroškem. Udar strele v daljnovod v Podkraju, občina Ravne na Koroškem, je snel žice, posredovali so delavci Elektra Celje.

Kot že rečeno pa neurje ni pustošilo samo na Koroškem, ampak tudi drugod po Sloveniji. Najhuje je bilo v občinah Zagorje in Rogatec ter Rogaška Slatina, kjer sta zaradi povečanega pretoka poplavljali reki Medija in Sotla. Iz Arsa so sicer ob 19.00 sporočili, da je Reka Sotla v zgornjem toku ustaljena in bo v prihodnjih urah pričela upadati. Reki Mediji se je pretok močno zmanjšal. Pretoki na Koroškem in v Savinjski Sloveniji so povečini veliki.

Med drugim je bila huda ura tudi na območju Ptuja, kjer so sunki vetra presegali 100 km/h, o čemer smo že poročali TUKAJ.

VIDEO: Med današnjim silovitim neurjem s točo, močnim nevihtnim pišem in nalivom na Ptuju. Objavljeno na Neurje.si. Avtor: Nino Šešo.

Med današnjim silovitim neurjem s točo, močnim nevihtnim pišem in nalivom na Ptuju. 🌩️Nino Šešo, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 07. julij 2019

Neurje je popoldne zajelo tudi Rogaško Slatino, Rogatec in Podčetrtek. V Rogaški Slatini so poplavljene številne hiše in razkrite strehe.

FOTO: Neurje.si. Avtor fotografije: Mitja Škrabl 

Več podatkov o posledicah neurja na območju celotne Slovenije si lahko pogledate na tej povezavi: https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/

Zvečer bo še nastalo nekaj neviht, lahko tudi kakšno neurje. Ponoči se bo vremensko dogajanje povsod umirilo in delno se bo zjasnilo. Proti jutru bo predvsem sever države dosegel nov pas oblakov in dežja. Jutri dopoldne bo predvsem v južni Sloveniji še nekaj sonca, popoldne pa se bo oblačnost povsod zgostila. Padavine na severu države se bodo okrepile in do večera postopno razširile nad vso državo. Spet se bodo pojavljale nevihte s krajevno močnejšimi nalivi, medtem ko toče v večjem delu države jutri naj ne bi bilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 °C.

V torek bo pretežno oblačno. Občasno bo še nekaj dežja, na Primorskem tudi kakšna nevihta. V sredo in v četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Razmeroma sveže bo, na Primorskem bo pihala šibka burja. Od 11.do 16. julija 2019 Z zahodnimi do severozahodnimi višinskimi vetrovi bo proti območju Alp pritekal razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak. Oblačnost nad našimi kraji se bo spreminjala, predvsem v popoldanskem času ne bo šlo povsem brez krajevnih ploh in neviht. Vročine nikjer po Sloveniji ne bo. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti med 22 in 25, na Primorskem pa okoli 27 °C.

Več podatkov o napovedi vremena najdete na tej povezavi: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/warning/

Dogodki

Današnje hudo neurje z močnimi nevihtami in sunki vetra ter udari strel je povzročilo številne nevšečnosti tudi na Koroškem. Predvsem veliko dela so imeli gasilci na območju Dravograda, Mislinje in Slovenj Gradca, kjer je poplavilo tudi SB Slovenj Gradec. Ponekod pa je klestila tudi toča.