To je razlog, da cesta proti Šentanelu še ni asfaltirana. Kdaj pa bo? (FOTO)

Sanacija ceste Štoper-Šentanel še vedno ni končana, kar je med občani povzročilo že precejšnjo jezo oziroma nezadovoljstvo. Dela bi morala biti namreč že v celoti zaključena, vendar ni tako. Zdaj se uporabniki omenjene ceste, kot pravijo, vozijo po luknjah in ne po cesti. Številni so se obrnili tudi na naše uredništvo, zato smo na občini preverili, kje se je zataknilo in kdaj bodo dela končana.

Cesta proti Šentanelu še ni asfaltirana, ker se je izvajalec VOC d.d. prepozno in s premajhno ekipo lotil del in jih posledično ni uspel končati pravočasno,” so na naše poizvedovanje odgovorili na prevaljski občini

Kot so navedli, občina roka ni podaljšala. Začeta dela pa je potrebno dokončati,” so dodali.

Celotni cestni odsek je bil zaradi zahteve pri prijavi na razpis MOP razdeljen na dva odseka, zato sta bila narejena tudi dva projekta, izvedena dva ločena javna razpisa. Na javnih razpisih sta bila izbrana dva izvajalca – poleg VOC d.d. je bilo izbrano še podjetje Top-Kop iz Slovenj Gradca, ki je dela zaključilo v pogodbenem roku,” so na vprašanje, zakaj so izbrali dva izvajalca, pojasnili na občini.

Zanimalo nas je še, kdaj lahko pričakujemo zaključek del. Kot so navedli na prevaljski občini, naj bi bila dela, vključno z asfaltiranjem, zaključena do konca meseca marca.

Preverili smo še, kaj lahko storijo občani, ki so zaradi slabe ceste utrpeli škodo na avtomobilih. Kar nekaj je namreč takšnih, ki trdijo, da je omenjena cesta kriva, da se jim avtomobili hitreje oziroma sploh kvarijo. “Zahtevke za povračilo škode zaradi morebitnih poškodb na vozilih lahko oškodovanci z ustreznimi dokazili naslovijo na Občino Prevalje, ki je lastnica omenjene infrastrukture,” so nam pojasnili na občini.

Vprašanja smo naslovili tudi na podjetje VOC d.d., njihov odgovor pa še čakamo.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije