Tilen Hudrap premika meje (FOTO in VIDEO)

Svetovno znani Ravenčan je pred mesecem dni nastopil pred 36.000 glavo množico oboževalcev sredi Belgije!

V “koronskih” časih, ko globalni ukrepi še vedno zaustavljajo normalni potek življenja, skupine v Sloveniji pa nastopajo pred malimi množicami in/ali v okrnjenih akustičnih izvedbah, pa je za koroškega zvezdnika zgodba popolnoma drugačna. Hudrap, bas kitarist nemških heavy metal prvakov U.D.O, ki jih vodi znameniti Udo Dirkschneider, je prejšnji mesec nastopil na letošnjem največjem evropskem rock in metal festivalu v Belgiji, kjer so Dirkschneider in kompanija bili glavna skupina festivala ob Kreator, Emperor in Phil Anselmu (Pantera). 

Tilen Hudrap na odru na Češkem.

Koncert je v neposrednem prenosu predvajala največja francoska kulturno-programska televizijska postaja Arte, ogledalo pa si ga je preko 9 milijonov gledalcev v Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem in v Belgiji. Koncert je bil istočasno predvajan preko interneta, kjer si ga je ogledalo na tisoče ljudi iz več kot devetdeset držav na svetu. Teden za tem je nemška skupina nastopila kot headliner ob Sabaton na Češkem festivalu Rock Castle pred 12.000 glavo množico. Naslednji koncert nemške skupine bo novembra na znamenitem Metal Hammer festivalu s Saxon in Blind Guardian. 

VIDEO: Dirkschneider – Balls to the Wall – Alcatraz Festival 2021 si lahko ogledate TUKAJ.

Hudrap, letošnji dobitnik Velike Prežihove plakete občine Ravne na Koroškem je eden izmed najbolj prepoznavnih    bas kitaristov v Evropi in najuspešnejši metal glasbenik iz območja celotne nekdanje Jugoslavije. Do sedaj je z različnimi velikani rock ter metal žanrov izdal sedem albumov. Igral je s petimi svetovno priznanimi skupinami, med najbolj neponovljive dosežke se uvrščajo globalne turneje z velikimi PESTILENCE iz Nizozemske in legendarnimi San Francisco bay area titani  TESTAMENT iz Kalifornije v ZDA, Hudrapovo trenutno skupino (U.D.O iz Nemčije) pa vodi veliki Udo Dirkschneider, ki je tekom petdeset letne kariere prodal preko 20 milijonov albumov.

Koroški glasbenik sicer že leta nastopa na ogromnih globalnih festivalskih odrih z največjimi imeni kot so Iron Maiden, Helloween, Ozzy, Def Leppard, King Diamond itd. tekom svetovnih turnej, ki obsegajo več kot sto koncertov na leto. Do sedaj je igral v rekordnih 53-ih državah. Hudrap piše edinstveno in pravzaprav neponovljivo zgodbo v svetu rock in heavy metal glasbe.

Novi album skupine U.D.O izzide 22. oktobra!

Kot zanimivost lahko spodaj preverite v katerih državah je dosedaj nastopil Tilen Hudrap. In to so: Norveška, Švedska, Finska, Danska, Nemčija, Španija, Italija, Romunija, Srbija, Hrvaška, Nizozemska, Francija, Madžarska, Poljska, Češka, Slovaška, Estonija, Latvija, Litva, Rusija, Kazakstan, Baskhortostan, Ukrajina, Avstrija, Liechtenstein, Angola, Luksemburg, Anglija, Švica, Bolgarija, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Slovenija, Argentina, Venezuela, Kolumbija, Brazilija, Peru, Čile, Panama, Costa Rica, Guatemala, El Salvador, Mehika, ZDA (36 zveznih držav v ZDA od 50ih), Haiti, Jamajka, Kanada, Gruzija, Izrael, Turčija, Grčija.

Avtorji fotografij so: Lukas Urbanik (Češka), Kick Verhaegen (Belgija/Nemčija) ter Tim Tronckoe (Belgija).

Besedilo: Maya, PRMedia promotions

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije