Testiranje: Pred zaprtimi vrati MKC Slovenj Gradec ostalo več kot 50 oseb. Direktorica ZD Slovenj Gradec pojasnjuje

Za danes zjutraj je bilo prvotno napovedano, da se bo v Slovenj Gradcu izvajalo testiranje s hitrimi antigenskimi testi, o terminu testiranja smo bralce obvestili tudi na naši spletni strani, prav tako pa je bil datum testiranja objavljen tudi na spletni strani MO Slovenj Gradec. Termin je v petek razpisal ZD Slovenj Gradec, včeraj zvečer pa so na spletni strani ZD objavili spremembo, ki je večina ni videla. Tako je danes zjutraj, po navedbah udeležencev, pred zaprtimi vrati MKC Slovenj Gradec ostalo več kot 50 oseb.
testiranje
Fotografija je simbolična

Že v jutranjih urah se je na naše uredništvo obrnilo nekaj bralcev, ki so bili razočarani nad netočno najavo termina testiranja, objavljeno na spletni strani MO Slovenj Gradec. Po navedbah bralcev je na testiranje čakalo med 50 in 70 oseb.

Kot smo izvedeli, na občini obvestila o ponovni spremembi datuma zaradi tehničnih težav niso prejeli, zato ga tudi niso uspeli pravočasno spremeniti oziroma preklicati. Obvestilo je bilo sicer objavljeno na spletni strani ZD Slovenj Gradec, vendar ga večina ni videla.

“Včeraj smo zaradi kadrovsko – organizacijskih težav bili primorani v odpoved današnjega dopoldanskega testiranja, za kar se opravičujemo,” je na naše poizvedovanje, zakaj je prišlo do tega, da so testiranje odpovedali zadnji hip, odgovorila direktorica ZD Slovenj Gradec Marjeta Vaupot.

Glede novih datumov testiranj pa je povedala, da vsekakor nadaljujejo s testiranjem v prihodnjih dneh glede na objavo. “V zadnjem mesecu smo omogočili več terminov našim prebivalcem, da se lahko testirajo. Gre predvsem za zdrave osebe, ki ne kažejo znakov okužbe. Glede na nova navodila ter tudi nove dodatne obveznosti ZD Slovenj Gradec izvajamo poleg testiranja v ZP Mislinja, MKC Slovenj Gradec, ter tudi na Kopah, vse predvidene obveznosti testiranja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v MO Slovenj Gradec ter občini Mislinja,” je še pojasnila Vaupot.

Ob tem tudi dnevno izvajamo testiranje glede na napotitve zdravnikov v Covid ambulanti (drive in sistem) ter izvajamo cepljenje občanov glede na razpoložljiva cepiva proti Covidu -19. Vse te dodatne aktivnosti izvajamo ob vseh delujočih programih znotraj zdravstvenega doma. Vse te naloge predstavljajo dodatno breme naših zdravstvenih delavcev in naj se jim na tem mestu zahvalim, da njihovo dobro strokovno delo,” je sklenila direktorica ZD Slovenj Gradec.

Nove termine testiranj najdete TUKAJ.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.