Search
Close this search box.

Aktualni podatki – Termini in lokacije testiranja za COVID-19 na Koroškem

Objavljamo seznam lokacij in terminov za Koroško, kjer lahko opravite testiranje na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) v ZD Radlje ob Dravi

Termini za brezplačno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT):

  • za ta teden na spletni strani ZD Radlje ob Dravi še niso razpisani

Termini od 9.30 dalje so namenjeni izključno bolnim osebam oz. osebam z znaki okužb. Na množičnih testiranjih potrdil ne izdajajo. Izdajajo jih le v primeru samoplačniškega testiranja. Testiranje je namenjeno vsem občanom Občin Radlje ob Dravi, Muta, Vuzenica, Podvelka in Ribnica na Pohorju.

Testiranje zaposlenih v trgovski dejavnosti, storitvenih dejavnostih in delovnih čezmejnih migrantov poteka po predhodnem naročilu na št. 02/8770813 ali naslovu brisi@zd-radlje.si.

Testiranje delovnih čezmejnih migrantov in oseb, ki potrebujejo test za prehod meje, poteka po predhodnem naročilu na št. 02/8770813 ali naslovu brisi@zd-radlje.si ob delovnikih od 6.00 do 9.30.

Cena testiranja s hitrim antigenskim testom z izdajo potrdila v slovenskem ali nemškem jeziku znaša 20,00 €. Cena testiranja s PCR testom znaša 91,00 €. Nakazilo za opravljen hitri antigenski test ali PCR test je možno tudi pred opravljeno storitvijo na račun ZD Radlje ob Dravi.

Testiranje poteka v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi, kjer že izvajajo testiranja (v kontejnerju na parkirišču za stavbo zdravstvenega doma). Testiranje je namenjeno vsem občanom Občin Radlje ob Dravi, Muta, Vuzenica, Podvelka in Ribnica na Pohorju.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) v ZD Ravne na Koroškem

Termini testiranja s hitrimi antigenskimi testi: od ponedeljka do petka med 11. in 14. uro.

Potrdila izdajamo tudi v angleškem in nemškem jeziku in so brezplačna. Sprememba velja od 23. 06. 2021 dalje.

Na samoplačniški odvzem PCR brisa se lahko naročite vsak dan v tednu med 8. in 12. uro na telefonsko številko 031 467 010.

Na odvzem brisa se morate naročiti vsaj 24 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida. Ob naročilu sporočite naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • naslov stalnega prebivališča
  • datum rojstva
  • elektronski naslov/telefonska številka za prevzem izvida.

Izvid boste prejeli v roku 24 ur od odvzema brisa.

Cena samoplačniškega testiranja na COVID-19 je 80,00 EUR. Plačilo je potrebno opraviti pred prihodom na odvzem brisa. Več pa TUKAJ.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) v na območju ZD Slovenj Grade

V MKC Slovenj Gradec. Od 28. 6. 2021 bodo testiranje izvajali v predprostoru Prve OŠ Slovenj Gradec (glavni vhod).

V MKC Slovenj Gradec se ob TORKIH POPOLDNE testiranje NE IZVAJA. Sprememba velja od 31. 5 .2021 dalje.

Vstopna točka za odvzem hitrih antigenskih testov za zdrave osebe deluje po spodnjem delovnem času:

  • PONEDELJEK: 7:00 – 9:30
  • TOREK: /
  • SREDA: 7:00 – 9:30
  • ČETRTEK: 16:00 – 19:00
  • PETEK: 7:00 – 9:30
  • SOBOTA: 7:00 – 9:30

Testiranja se ne izvajajo med prazniki in nedeljah.

Na samoplačniški odvzem brisa Covid-19 se lahko naročite vsak dan v tednu med 8. in 12. uro, na telefonsko številko 031 393 112. Ob naročilu sporočite naslednje podatke:

  • Ime in priimek
  • Naslov stalnega prebivališča
  • Datum rojstva
  • Elektronski naslov/telefonsko številko za prevzem izvida

Izvid boste prejeli v roku do 48 ur od odvzema brisa. Cena samoplačniškega testiranja na Covid-19 je 91,00 evrov. Plačilo je potrebno opraviti z nakazilom na naš račun pred prihodom na odvzem brisa. Podatke za nakazilo najdete TUKAJ.

Center Lopan Mislinja

  • Ponedeljek od 6. do 8. ure

Pred odhodom na testiranje priporočamo, da delovni čas preverite še na spletni strani ZD Slovenj Gradec, ki jo najdete TUKAJ. Predhodno naročilo na testiranje ni potrebno.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) v na območju ZD Dravograd

  • PONEDELJEK: 8:30 – 9:30 / 10:30 – 11:30 
  • TOREK: 10:30 – 11:30 
  • SREDA, ČETRTEK, PETEK: 10:30 – 11:30 

Za testiranje se je potrebno naročiti na telefonsko številko 02 87 23 401. Test v nemškem jeziku je plačljiv, cena je 20 evrov.

Po predhodnem naročilu, se testiranje za fizične osebe, pravne osebe in javne zavode izvaja v Zdravstvenem domu Dravograd od ponedeljka do petka, kontaktna oseba Borut Pušnik na tel. 02 87 23 404 ali Franja Hribernik na tel. 02 87 23 426). Cena testiranja znaša HAT-G 20,00 evrov. Cena testiranja s PCR testom pa 62,00 evrov.

Po predhodnem dogovoru pa se testiranje izvaja tudi v prostorih naročnika od ponedeljka do petka, kontaktna oseba Borut Pušnik na tel. 02 87 23 404 ali Franja Hribernik na tel. 02 87 23 426.

Cenik je objavljen na strani ZD Dravograd TUKAJ.

Za vse zdravstvene domove pa velja, da na testiranje naj pridejo zdrave osebe, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil. Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite masko. S seboj pa prinesejo zdravstveno kartico in osebni dokument. Osebe z bolezenskimi znaki naj se obrnejo na svojega osebnega zdravnika za naročilo na testiranje.

Kako poteka obveščanje o rezultatih testiranja?

  • S številke 051 285 886 boste prejeli SMS sporočilo, da je rezultat vašega testiranja na voljo.
  • Na sporočilo odgovorite v skladu z navodilom:
    – pacienti z ZZZS kartico z zadnjima dvema znakoma ZZZS kartice,
    – pacienti brez ZZZS kartice pa z letnico rojstva.
  • Če boste odgovorili pravilno, boste v naslednjem sporočilu prejeli rezultat testiranja. V primeru, da je vaš rezultat testiranja pozitiven, boste prejeli tudi kodo TAN za mobilno aplikacijo #OstaniZdrav.
  • Če na SMS ne boste odgovorili, ne boste odgovorili pravilno ali ste zavrnili obveščanje po SMS, vas bodo o rezultatih obvestili z vstopne točke.
  • Rezultat testiranja lahko preverite tudi na portalu zVEM (dostop je možen le z digitalnim potrdilom).

Če je vaš rezultat testa pozitiven, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega osebnega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je rezultat ponovnega testiranja čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila, opozarjajo na ministrstvu za zdravje.

Seznam vseh lokacij v Sloveniji, kjer lahko opravite testiranje najdete TUKAJ.

Nazadnje posodobljeno: 12. 7. 2021, 9.23

Dogodki