Search
Close this search box.

Tematske poti za večjo povezanost turizma v Mežiški dolini

Projekt “Platforma za povezovanje 3E turizma v Mežiški dolini” združuje naravno dediščino, naravne vrednote, turistične ponudnike in tematske poti, kot turistični potencial Mežiške doline in jih povezuje v skupno turistično ponudbo.

Z izdelavo interaktivne platforme je vzpostavljen mehanizem za uporabo sodobnih komunikacijskih, promocijskih in navigacijskih sredstev, ki je namenjen trženju trajnostnega turizma na območju Mežiške doline, so pojasnili pri Zavodu Maksiza. Na podlagi tega mehanizma in z uporabo sodobnih tehnologij GPS-navigacije in spleta lahko obiskovalec pridobi nova znanja o ekoloških, etnoloških in kulinaričnih značilnostih omenjenega območja. “Namen tega turističnega produkta je, da zadovoljuje tako domače kot tuje goste z uporabo novih inovativnih načinov vključevanja domačih potencialov.” so še dodali.

Cilje projekta so razdelili na splošne in posebne. Splošen cilj projekta je spodbujati trajnostni turizem s socialno vključenostjo, okoljsko vzdržnostjo in gospodarskim razvojem na način, da se uporabijo lokalni potenciali Mežiške doline. Poseben cilj projekta pa je vzpostavitev mehanizma za uporabe sodobnih komunikacijskih, promocijskih ter navigacijskih sredstev za trženje trajnostnega turizma na območju mežiške doline in pa tudi izkušnja, izobraževanje ranljivih skupin ter ostalih.

Tematske poti so pripravili in predstavili po posameznih občinah, in sicer:

Črna na Koroškem

Mežica

Prevalje

Ravne na Koroškem

S klikom si lahko omenjene poti podrobneje ogledate.

VIR: Zavod Maksiza

Dogodki