Telekom Slovenije gasilski zvezi za obnovo opreme namenil 20.000 evrov

Telekom Slovenije se je vključil v akcijo zbiranja sredstev za obnovo opreme gasilskim društvom, ki sodelujejo pri gašenju požara na Krasu. Gasilski zvezi Slovenije so namenili donacijo v višini 20.000 evrov, vsem gasilcem pa so podarili brezplačno uporabo dodatnih 500 GB prenosa podatkov na mesec v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije.

Prav tako so jim podarili brezplačno uporabo poljubne programske opcije v svoji ponudbi televizije. Obe ugodnosti veljata za eno leto, na voljo pa sta tako poklicnim kot prostovoljnim gasilcem. V obe ugodnosti se lahko od 1. do 31. avgusta vključijo obstoječi in novi naročniki, ki se kot člani Gasilske zveze Slovenije na prodajnih mestih Telekoma identificirajo s člansko izkaznico ali z izpiskom članstva iz programa Vulkan gasilske zveze, so zapisali v podjetju.

Člani društev oziroma sindikatov gasilcev in policistov ter njihovi ožji družinski člani lahko ob tem izkoristijo popust na mesečno naročnino mobilnega paketa Telekoma Slovenije. Za nove naročnike velja 30-odstotni popust, za obstoječe pa 20-odstotni.

Podjetje prav tako omogoča pomoč gasilcem prek SMS-donacij v višini pet evrov. Donirati je mogoče tako, da pošljemo ključno besedo GASILEC5 na številko 1919.

V požaru so bile poškodovane nekatere povezave predvsem v fiksnem omrežju, tako da so strokovnjaki podjetja vseskozi na terenu in na prizadetem območju skrbijo za nemoteno delovanje storitev z drugimi rešitvami. Tako so povečali zmogljivost baznih postaj in zagotovili dodatno električno napajanje z lastnimi agregati. S tem je zagotovljena nemotena komunikacija prebivalcem in vsem tistim, ki sodelujejo pri gašenju. Na posameznih lokacijah, kjer je varno, že poteka tudi urgentna sanacija omrežja.

Dogodki