Search
Close this search box.

Tattoo Art Jurrek odpira največji tattoo studio na Koroškem

V Dravogradu se odpira nov, modernejši tattoo studio, katerega lastnik je mednarodno priznani Jure Jurkovič - Tattoo art Jurrek.

V Dravogradu bo kmalu zaživel nov, sodoben tattoo studio, ki ga bo vodil mednarodno priznani tetover, Jure Jurkovič, znan tudi pod imenom Tattoo art Jurrek. Studio bo odprl svoja vrata v soboto, 25. novembra 2023, ob 18:00 uri.

Tako v Sloveniji kot drugod po svetu je tetoviranje od svojega začetka kot tabu tema preraslo v mainstream umetnost. V današnjem času pa je tetoviranje postalo način izražanja identitete, osebnih zgodb, hobijev in vrednot. S sodobno tehnologijo in napredkom v oblikovanju pa se razvija še naprej.

Jure danes ni samo umetnik, temveč deluje tudi kot eden izmed 4 Slovencev, ki podeljujejo NPK kvalifikacijo za bodoče umetnike. Ima več kot 10 nagrad svetovnih razsežnosti in raznih stilov in je edini na Koroškem, ki je mednarodno nagrajen. Prejel je tudi nagrado občinstva. Za sabo ima veliko izdelanih tattoojev in še več zadovoljnih strank, ki prisegajo na unikatno, ustrežljivo, inovativno in prijazno nudenje uslug.

Ideja o tetoviranju je vzklila pred 14 leti, ko si je s počitniškim delom prislužil toliko, da si je lahko kupil prvo orodje. To mu je bila vedno največja želja, biti tetover, saj je zelo nadarjen za risanje. Vendar si je želel nekaj več, kot samo risati. Kot pravi, se je najprej tudi sam dal tetovirati, da je sploh dobil občutek, kako je to videti.

»Ko sem si kupil prvo napravo, sem se šel najprej učiti, nato sem tudi sam poskusil. Moji prvi poskusi so bili še s starimi orodji, ki niso bila pravzaprav ničemur podobna. Bila so zelo glasna in težka. Danes so orodja veliko bolj sposobna in lahka. Sem samouk, iz čiste ničle sem začel s tehnikami, risanjem, kar nekaj časa sem imel zelo veliko treme«, pripoveduje svojo začetniško zgodbo Jure.

Po izobrazbi je inženir, nato je opravil prekvalifikacijo v kozmetičnega tehnika, ter odprl prvega in enega izmed redkih legalnih studiev v Sloveniji, v tistem času jih je bilo samo 10.

»Biti tetover je zelo odgovoren poklic, kajti vedeti moraš tudi nekaj zdravstvenih informacij, biti moraš previden zaradi raznih bolezni. Zelo je pomembno razkuževanje, priprava okolja, vse mora biti sterilno. Če nisi dovolj izobražen v tej smeri, lahko nekomu uničiš življenje. V zadnjem času je v porastu tetoviranje doma, za kar se država trudi, da bi bilo tega čim manj, saj že ena napaka lahko stane stranko življenjepojasni Jure.

Kakovost tetoviranja je namreč povezana s tem, da je umetnik natančen, kako se izobražuje, kaj želi doseči, da se ves čas uči in dela.

»Če si predan svojemu delu, imaš veliko možnosti za napredovanje, zato tudi jaz želim nadarjenim tetoverjem pomagati, da začnejo svojo pot,« nadaljuje Jure.

»Psihično je to zelo naporno, ker moraš biti previden, natančen, opazovati odziv kože, saj nekomu izdelaš tattoo za celo življenje. Tattoo se sicer lahko odstrani, vendar je to zelo visok finančni zalogaj«, opiše svoje delo.

Pojasnil je, da je trenutni trend tetoviranja delov telesa, kot so podlahti, komolci, noga, rame. Njihovi tattooji so unikatni in izdelani z veliko natančnostjo.

Ravno zaradi svoje prepoznavnosti v Sloveniji in v svetu se je odločil, da odpre največji tattoo studio na Koroškem in tako tudi pomaga mladim, bodočim umetnikom, da na legalen način izražajo umetnost tetoviranja in podarijo stranki tattoo, ki ga bo z veseljem in ponosom nosila.

Studio se razteza na kar 80 m2, je sodobno in vrhunsko opremljen, z vso potrebno medicinsko opremo. Štirje umetniki bodo imeli vsak svoj prostor, svojo mizo, svojo lučko in opremo, s katero bodo stranki ponudili kar največ udobja.

Njegov moto: »Skupnosti moraš tudi nekaj dati in ne samo sprejemati«, se kaže v veliki dobrodelnosti, ki jo pelje čez vsa leta svojega delovanja in jo tudi nadaljuje.

V času poplav so z dobrodelnim koncem tedna, kjer so se vsi štirje umetniki odpovedali svojim honorarjem, pomagali PGD Dravograd. V času korone so z nakupom novih računalnikov pomagali petim otrokom. Sodelujejo z lokalno skupnostjo in z raznimi društvi.

»Zavedam se, da živim od skupnosti in zato je za skupnost treba tudi nekaj narediti. In kaj je lahko lepšega, kot pomagati tam, kjer so pomoči potrebni,« zaključi Jure, ki upa, da bo njegova ustvarjalna pot še naprej uspešna in bo prinašala veliko zadovoljstva ne samo njemu, temveč tudi njegovim zaposlenim.

Otvoritev studia je priložnost za vse ljubitelje tetoviranja, da odkrijejo Juretovo umetnost in si zagotovijo edinstven tattoo, s priznanim umetnikom v ozadju.

Pridružite se odprtju studia v soboto, 25. novembra 2023, ob 18.00 in doživite čarobnost tetoviranja s Tattoo art Jurrek.

Fotogalerija

Dogodki

V Dravogradu se odpira nov, modernejši tattoo studio, katerega lastnik je mednarodno priznani Jure Jurkovič - Tattoo art Jurrek.