Tasta okužil z novim koronavirusom, zdaj mu grozi zaporna kazen

Hrvaško državno tožilstvo v Virovitici je v torek sporočilo, da je sprožilo preiskavo proti 42-letniku, osumljenem, da je svojega tasta okužil z novim koronavirusom, ker ni upošteval ukrepa samoizolacije. Tast je nato po hospitalizaciji umrl v Kliničnem centru Osijek, zetu pa zdaj grozi zaporna kazen, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zaporna kazen mu grozi zaradi povzročitve kaznivega dejanja ogrožanja zdravja. Po navedbah tožilstva obstaja utemeljen sum, da se obtoženec ni samoizoliral v enem od prostorov družinske hiše in da se je, kljub temu, da je vedel za šibko zdravja svojega tasta, gibal tudi v drugih prostorih in bil v neposrednem stiku z njim.

Obstaja utemeljen sum, da je obtoženi 42-letnik od 13. novembra do 19. novembra 2021 v Virovitici storil navedeno kaznivo dejanje, čeprav je vedel, da mu je bila pred tem diagnosticirana akutna respiratorna bolezen covid-19, povzročena z virusom sars-cov-2, in da mu je Zavod za javno zdravstvo odredil poseben ukrep za preprečevanje in omejevanje nalezljive bolezni (…) v smislu izolacije na naslovu prebivanja,” piše v objavi tožilstva.

Tast se je prav tako okužil z novim koronavirusom in so ga morali kasneje hospitalizirati v Kliničnem centru Osijek, kjer je 26. novembra 2021 umrl, še navaja Hina.