Search
Close this search box.

Tanja Fajon z mladimi Korošci o prihodnosti Slovenije v EU

V četrtek, 5. aprila 2018, je mlade gimnazijce na Gimnaziji Slovenj Gradec na povabilo Europe Direct Koroška obiskala poslanka Evropskega parlamenta Tanja Fajon.

Mladi Korošci so v pogovoru z evropsko poslanko razmišljali o prihodnosti Slovenije v Evropski uniji. Razpravljali so o izzivih kot so migracije mladih in udeležba mladih v politiki. S pomočjo simulacije so spoznavali delo Evropskega parlamenta.

Simulacije dela Evropskega parlamenta so projekt, ki je namenjen spodbujanju mladih k aktivni udeležbi v politiki. Skozi igranje vlog poslancev v Evropskem parlamentu simulacija mladim daje priložnost, da neposredno spoznajo delovanje Evropskega parlamenta ter procese odločanja, ki v njem potekajo. Udeleženci se postavijo v vlogo evropskih poslancev in razpravljajo o aktualnih perečih vprašanjih, s katerimi se sooča in ukvarja Evropska unija.

Slovenjgraški gimnazijci so bili nad dogodkom navdušeni, prav tako pa ni skrivala navdušenja tudi Tanja Fajon, ki je poudarila, da so mladi ponudili veliko dobrih razmislekov in vprašanj.