Search
Close this search box.

Taborniki s peko palačink zbirali denar za zapuščene živali

December minulega leta 2023 je bil zelo aktiven, poln srčnosti, lepih želja, prostovoljstva, iskrivih zgodb, čarobnosti in dobrodelnosti.

Taborniki roda Koroških jeklarjev, srčni prostovoljci, so bili v mesecu čarobnosti spet aktivni, saj so štiri dni pekli slastne palačinke na Mestnem platoju na Prežihovi ulici in zbirali prostovoljne prispevke, ob vsem tem so  poleg omamnih vonjav peke vabili mimoidoče, da so prispevali svojo donacijo in zbirali hrano za zapuščene živali. Tako so taborniki zaslužili za nakup hrane in opreme za mačke.

V mesecu januarju letošnjega leta 2024 so tabornice in taborniki Roda koroških jeklarjev obiskali Društvo proti mučenju živali (DPMŽ) Koroške in jim predali hrano, ki so jo skupaj tudi z vašo pomočjo zbrali na stojnici v mesecu decembru. V društvenih pisarni DPMŽ sta se v minulih dneh oglasila načelnica Monika Kobolt in starešina Miha Rebolj in prinesla zajeten izkupiček.

”Veseli smo, ko lahko tako ali drugače pomagamo, še posebej pa, ko lahko pomagamo v domačem okolju,” dodajajo taborniki in pravijo hvala vsakemu, ki je kakorkoli pomagal pri naši akciji.

Taborniki so v decembru spekli kar krepko preko 500 slastnih palačink.

Res lepa gesta, ki si zasluži javno pohvalo in zahvalo. Hvala tudi vsem dobrim ljudem, ki so donirali za palačinke in prinašali hrano za živali. So pa naše tabornice in taborniki aktivni skozi celo leto. Še posebej so se izredno izkazali lani, v času neurja. Kot prej v času epidemije, vedno radi priskočijo na pomoč starejšim pri raznih opravilih,” so zapisali na Občini Ravne.

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Dogodki

December minulega leta 2023 je bil zelo aktiven, poln srčnosti, lepih želja, prostovoljstva, iskrivih zgodb, čarobnosti in dobrodelnosti.