Search
Close this search box.

Ta vikend se pričenja Poletje na Ravnah

Na Ravnah bo to poletje pestro. Pripravili so številne raznolike dogodke, ki bodo primerni prav za vsakogar. Poletje na Ravnah se prične že 11.6.2022 s Smoke Fest Koroška 2022.

“Če kdaj, potem zagotova letos komaj čakamo poletje,” so zapisali organizatorji Poletja na Ravnah. Številni dogodki, ki se bodo zgodili na Ravnah v Grajskem parku in okolici, so raznoliki in bodo privabili številne obiskovalce.

Kot obljubljajo v Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem, boste ustvarili nepozabne spomine.

Kaj se bo dogajalo?

Prvi dogodek v sklopu Poletja na Ravnah se bo zgodil že ta vikend, 11. junija 2022 ob 10. uri v Grajskem parku na Ravnah, ko bo potekal Smoke Fest Koroška 2022. “Dobra družba, country glasba, dober program, odlični spremljevalne stojnice in seveda odlična BBQ kulinarika, glasbeni gostje, plesne skupine,” so zapisali organizatorji. Več o samem dogodku si preberite na tej povezavi.

V nedeljo, 12. junij 2022 ob 17. uri bo v Grajskem parku potekal koncert Koroških simfonikov. Koroški simfoniki so orkester, ki združuje vse učence, dijake, študente, učitelje, profesorje, ljubitelje, …, ki delujejo doma in na avstrijskem Koroškem.

Sobota, 18. junija je rezervirana za Pihalni orkester Železarjev Ravne. Ob 19. uri se bo namreč zgodil koncert, ki bo potekal v Športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca.

V petek, 24. junija pa se pričnemo kopati v Letnem bazenu. Od 15. ure dalje namreč poteka otvoritev letnega bazena, poskrbljeno pa bo tudi za zabavo. Na otvoritvi vas bo namreč zabaval DJ-Boris.

Vmes se bo zgodilo še nekaj dogodkov, ki jih bomo še dodali na našo stran, prav tako pa bo dogajalo tudi v juliju in avgustu: Nekaj odličnih dogodkov se bo zgodilo na Terasi DTK-ja: 8. julija ob 20. uri prihaja Alya, ki bo očarala s poletnim koncertom. 22. julija ob 20. uri se bo tam zgodil Stand up Matjaža Javšnika, 5. avgusta koncert Duo Muzke ter 18. avgusta ob 19. uri Jazz večer: Moonshinersrs.

Jazz Ravne letos namreč praznuje že 15 let

“Ajda Stina Turek (vokal), Jure Praper (kitara), Vid Jamnik (vibrafon, xylosinth), Jošt Lampret in David Novak (bas), Matjaž Mlakar (saksofoni) in Matic Črešnik (bobni) so naši stari glasbeni znanci, ki so v preteklosti že večkrat sodelovali v različnih glasbenih sestavih. Jedro zasedbe torej tvorijo člani Jazz Ravne, ki so (z)rasli z nami in tako rekoč iz nas. V letu 2020 so bolj za šalo kot zares ustanovili zasedbo The Moonshiners, ki v prvi vrsti navdušuje z lastnimi kompozicijami in s svežimi priredbami skladb različnih zvrsti, jazza, funka, bluesa in še česa,” so zapisali.

Konec avgusta, od 24. avgusta do 28. avgusta 2022 pa bodo potekali tudi tradicionalni Ravenski dnevi. Vče informacij še sledi.

Organizatorji sporočajo tudi, da je število mest za določene dogodke omejeno. Rezervacija miz možna na 040 310 566.

Dogodki

Na Ravnah bo to poletje pestro. Pripravili so številne raznolike dogodke, ki bodo primerni prav za vsakogar. Poletje na Ravnah se prične že 11.6.2022 s Smoke Fest Koroška 2022.