Search
Close this search box.

Ta teden dokončno o poroštvu za 3. razvojno os. Bo pomlad prinesla prvo lopato?

Državni zbor bo predvidoma to sredo, 18. decembra 2019, opravil dokončno glasovanje o poroštvu za 3. razvojno os. Ob tej priložnosti so predstavniki Mladinskega sveta Ravne v sporočilu za javnost zapisali …

Spomnimo, da so temu predlogu zakona široko podporo napovedale tako koalicijske, kot tudi opozicijske stranke, z izjemo stranke Levica. V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os pričakujejo, da bodo poslanke in poslanci ta teden opravili domačo nalogo glede zagotovitve pogojev za pričetek gradnje 3. razvojne osi na Koroško. Sprejem poroštvene zakonodaje je namreč nujen za pričetek gradnje odseka hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec, ki je v vseh pogledih strokovno nesporen in vse od leta 2013 talec (ne)opravičenih prerekanj okoli trase 3. razvojne osi med avtocesto A1 in Velenjem.

S sprejemom poroštva, bodo poslanci končno pritisnili na zeleno luč države, da se ta nujno potrebna prometnica na Koroško prične graditi. “Zavedati se moramo, da so se postopki za prostorsko umeščanje začeli že daljnega leta 2004,” poudarjajo pri Mladinski iniciativi za gradnjo 3. razvojne osi.

Prejšnji teden so iz Družbe za avtoceste Republike Slovenije (DARS d.d.) sporočili, da so na odločbe o določitvi sposobnosti gradnje (1. faza razpisa) prejeli tri pritožbe s strani neizbranih izvajalcev gradbenih del. Pritožbe bo zdaj reševala Državna revizijska komisija. V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os pričakujejo, da se bodo pritožbeni postopki rešili zakonito in v čim krajšem času. Tako, da bo DARS čim prej izpeljal razpis za izvajalca gradbenih del v drugi fazi, ko bo dokončno odločala cena.

“Po pravnomočnosti upamo, da bomo najkasneje do pomladi, končno videli težko pričakovano prvo lopato na trasi koroške hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem.”

Korošci HOČ`MO PRVO LOPATO!

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki