Search
Close this search box.

Ta konec tedna vabljeni v Podvelko in to na “Daro župo”

Društvo podeželskih žena Brezno - Podvelka, v okviru občinskega praznika občine Podvelka, organizira tekmovanje v kuhanju ajdovih žgancev in gobove juhe. Dogodek, ki ima tudi dobrodelno noto, so poimenovali "DARA ŽUPA".

V soboto, 19. avgusta 2023, ob 15. uri, bo ob travnatem igrišču v Breznu dišalo po “Dari župi”.

Na dogodku bodo sodelovala društva iz Prekmurja, Dravske doline, Mislinjske doline, Šaleške doline, Mežiše doline in drugi.

Med kuhanjem bo potekala predstavitev društev. Nastopili bodo tudi domači mladi glasbeni talenti, pa talenti glasbene šole Banovšek – pod mentorstvom Rudija Breznika. Program bo povezovala Anita Stepišnik.

Celotni program:

Ob 8. uri vabljeni na pohod na Glančnik z VS Podvelka (odhod izpred pošte Podvelka). Ob 15. uri bo sledila postavitev klopotca ob cerkvi v Breznu, od 16. ure in vse do 19. ure bodo potekale otroške delavnice, najmlajši pa se bodo lahko zabavali tudi na napihljivih igralih. Nastopil bo Anže Krevh – Guinessov rekorder v neprekinjenem igranju na harmoniko. Seveda pa se boste vsi obiskovalci lahko okrepčali z brezplačno gobovo juho in ajdovimi žganci. Za dobro vzdušje pa bo od 16. ure dalje skrbel tudi ansambel Lovrenških 6.

Direktorica občinske uprave Občine Podvelka Sara Berglez nam je ob tem povedala: “Sklenili smo, da tudi v težki situaciji, kot se je trenutno znašla Koroška, Korošci potrebujemo aktivnosti, da vsaj za trenutek odmislimo vsa bremena, ki so nam bila s poplavo neprostovoljno naložena ter hkrati ponovno pozovemo k solidarnosti. Prireditev bo obarvana z dobrodelnostjo. Lokalne humanitarne organizacije bodo imele poseben kotiček, namenjen zbiranju donacijskih sredstev in spodbujanju solidarnosti. Dobrodelni nočni nogometni turnir pa organizira tudi ŠD Kapla. Turnir bo potekal v  noči iz ponedeljka, 14. avgusta 2023, na torek, 15. avgusta 2023, in sicer med 19. in 04. uro, na igrišču na Kapli. Zbran znesek štartnin bo predan v dobrodelne namene tistim, ki so jih poplave najbolj prizadele.”

Vabljeni.

Vir: Občina Podvelka in Društvo podeželskih žena Brezno Podvelka

Društvo podeželskih žena Brezno - Podvelka, v okviru občinskega praznika občine Podvelka, organizira tekmovanje v kuhanju ajdovih žgancev in gobove juhe. Dogodek, ki ima tudi dobrodelno noto, so poimenovali "DARA ŽUPA".