Ta konec tedna pripravljajo v Kuf’ru in na Kopah dalmatinski večer s Klapo Leut

Ta konec tedna boste lahko na Koroškem na kar dveh lokacijah prisluhnili članom dalmatinske Klape Leut, ki prihajajo iz Zadra in delujejo kot vokalno-instrumentalna skupina vse od leta 1983. V petek bodo nastopili na terasi v Kuf'r-u, v soboto pa na Lukovem domu na Kopah.

Vokalna skupina za spremljavo uporablja tradicionalne instrumente: kitare in mandoline. Takoj po ustanovitvi si je Klapa Leut ustvarila lastno, prepoznavno avdio-vizualno podobo, saj snemajo svoje avtorske pesmi. Hkrati so si z velikim številom nastopov po raznih prizoriščih nabirajo glasbene izkušnje ter zvesto občinstvo.

V zasedbi prepevajo in igrajo: Braco R. Surić (tenor, mandolina), Vjekoslav Šuljić (bariton, kitara, bas kitara), Neven Tičić (prvi tenor, kitara), Mario Smoljan (drugi tenor, kitara), Ive Režan (bas), Šime Vihar (bariton, drugi bas, kitara, bas kitara).

Člani klape Leut vedno, ne glede na to kje nastopajo, ustvarijo pristno in domače vzdušje enkratne Dalmacije in nič drugače ne bo tudi tokrat, ko jim boste lahko prisluhnili v mestnem jedru Slovenj Gradca, na terasi lokala Kuf’r in na Kopah v prenovljenem Lukovem domu.

V sklopu programa “Poletje v mestu”, na terasi v Kuf’r-u med poletjem organizirajo različne koncerte ter druženja ob hrani in pijači. V petek, 20. 8. 2021, bodo vaše brbončice razvajali z morsko hrano, uživali pa boste lahko tudi ob zvokih Klape Leut.

Rezervirajte si mizo na 040 976 454 (Klara) in začutite utrip mesta. Za vstop na prireditev je potrebno izpolnjevati pogoje PCT.

Dogodek, na katerem se boste družili in prepevali dalmatinske pesmi s klapo Leut ter uživali v odločni kulinariki pa v soboto, 21. 8. 2021, pripravljajo tudi na Kopah.

Rezervacije sprejemajo na 02 88 39 870. Pohitite, število mest je namreč omejeno.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije