Search
Close this search box.

SwinGradec že tretjič očaral obiskovalce iz vse države

SwinGradec 2020, ki je letos potekal že tretjič je bil prestižen dvodnevni dogodek, ki je pritegnil plesalce iz vse države in tudi tujine.

Butični dogodek je organiziralo Društvo SwinGradec, ki je aktivno čez vse leto. Ob torkih imajo preplesavanja v MKC Ozare, večkrat organizirajo začetne in nadaljevalne plesne delavnice, enkrat na leto pa tudi dogodek, na katerem člani društva ponujajo možnost naučiti se začetnih korakov tega vedno bolj popularnega plesa, kar imenujejo Spoznavanka, in seveda plesati. 

Letošnja festivala SwinGradec, osrednjega dogodka društva je bila sicer prilagojena trenutnim razmeram, a hkrati pripravljena tako, da je očarala prav vse obiskovalce, tako plesalce kot poslušalce. Predsednica društva Mateja Šavc pove, so vsi dogodki potekali na prostem in brez vstopnin. „Festival se je začel v petek zvečer s plesnim večerom pred Vilo Pohorje z imenom “Hotel 1903”, nadaljeval s sobotnim dnevnim druženjem pred ARS CAFE mestno kavarno, kjer je potekal “Lindy room“”, pojasni podpredsednik Željko Bilić Lušnic.

Na zaključnem večeru za ples je v atriju dvorca Rotenturn v Slovenj Gradcu igrala priznana mednarodna glasbena zasedba Eddie Luis und die Gnadenlosen-XL. 11-članskemu sestavu se je na koncertu pridružil eden boljših evropskih jazz pianistov, Slovenec Marko Črnčec (Churnchetz), ki živi in ustvarja v Združenih državah Amerike. Na koncu je vodja zasedbe povedal, da je bil ta nastop dar mestu Slovenj Gradec, saj je tukaj našel ljubezen, svojo ženo.

Društvo pa ob podpori Mestne občine Slovenj Gradec ne bi zmoglo finančno izpeljati takega dogodka. Kot poudari Šavčeva, pa so seveda za odlično izvedbo najbolj zaslužni člani društva, pravi plesni entuziasti.

VIR: Organizatorji dogodka

Dogodki