Sviz šolsko ministrico pozval k izplačilu dodatkov za delo v rizičnih razmerah

V sindikatu Sviz so v petek pozvali ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec k zagotovitvi izplačila dodatka za delo v rizičnih razmerah za zaposlene v dejavnosti vzgoje in izobraževanja. Hkrati so od nje zahtevali tudi javno pojasnilo, zakaj pri izplačilih prihaja do zamud, so sporočili iz Sviza.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je minuli petek na ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec naslovil poziv k zagotovitvi izplačila dodatka za delo v rizičnih razmerah za zaposlene v dejavnosti vzgoje in izobraževanja, je zapisano na spletni strani.

Kot so navedli v Svizu, so v marcu in aprilu prejeli opozorila članstva glede zamud pri izplačilu dodatka za delo v rizičnih razmerah. Po njihovih navedbah je nedopustno, da država v skladu s svojo obveznostjo iz zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije novega koronavirusa ni zagotovila pravočasnega in sprotnega izplačila dodatka. Zato so kot odgovorno za zakonito delovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov pozvali ministrico Simono Kustec, da takoj zagotovi izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmera. Pri tem zahtevajo izplačilo za dodatek za delo v rizičnih razmerah od januarja 2021.

“Kot resorno ministrico, odgovorno za zakonito delovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov, vas zato pozivamo, da takoj zagotovite izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah v skladu z 11. točko 39. člena KPJS, in sicer tako izplačilo od meseca januarja naprej kot tudi za izplačilo dodatka za tekoče mesece. Prav tako vas pozivamo, da vsem zaposlenim javno pojasnite, zakaj prihaja pri izplačilih do tako velikih zamud. Vaš pisni odgovor pričakujemo najpozneje v roku 8 dni,” so med drugim zapisali.

Pri tem so opomnili, da zaposleni v dejavnosti vzgoje in izobraževanja svoje delo skrbno in vestno opravljajo v vzgojno-izobraževalnih zavodih z namenom, da bi vzgojno-izobraževalni proces čimbolj nemoteno potekal za vse otroke, učence in dijake. Pri tem pa so kljub spoštovanju vseh higienskih ukrepov in varnostnih meril ter navkljub temu, da se epidemija covida-19 postopno umirja, še vedno dnevno izpostavljeni tveganjem za morebitno okužbo, so še zapisali.

VIR: STA, SVIZ

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije