Search
Close this search box.

Svet zavoda CUDV Črna celoti zavrača očitke direktorice Dalije Pečovnik

Svet zavoda CUDV Črna podaja dodatno izjavo k izjavi o odstopu direktorice CUDV Črna, Dalje Pečovnik.

V minulih dneh je v javnosti odjeknila novica, da je direktorica CUDV Črna, Dalija Pečovnik podala odstopno izjavo. Za več informacij smo se obrnili na Svet zavoda CUD Črna, Irena Došen, katera nam v nadaljevanju podaja dodatno izjavo k izjavi o odstopu direktorice CUDV Črna, Dalje Pečovnik.

Svet zavoda v celoti zavrača očitke direktorice CUDV Črna, ki jih je podala v svoji izjavi za medije.

Svet zavoda v svojem kratkem mandatu nikoli ni odrekel podpore direktorici, še več. Na sejah sveta zavoda je deloval konstruktivno, podprl je vse strateške dokumente zavoda in je tudi vseskozi podpiral projekt deinstitucionalizacije.

Preden je Svet zavoda potrdil strokovno vodjo na seji 19. 12. 2023, je bil predhodno objavljen prvi razpis za delovno mesto strokovnega vodje, na katerega se je prijavila kandidatka, ki je izpolnjevala vse v razpisu  zahtevane pogoje, vključno s strokovnim izpitom iz socialnega varstva. 

Svet zavoda se je tudi na podlagi negativnega mnenja direktorice odločil, da kandidatke ne izbere  in razpis ponovi. 

Na drugi razpis sta prispeli dve pravočasni prijavi, in sicer kandidatke, ki je izpolnjevala vse z razpisom zahtevane pogoje, tako ustrezno izobrazbo kot tudi ustrezen strokovni izpit in tudi dolgoletne izkušnje z delom z uporabniki v ustanovi. Ob pregledu prijave druge kandidatke in preverjanju izpolnjevanja vseh razpisanih pogojev, komisija za odpiranje prijav na razpis, ni bila prepričana v ustreznost priloženega potrdila o opravljenem izpitu iz socialnega varstva, zato je sprejela sklep, da pravna služba CUDV pridobi pravno mnenje o ustreznosti izpita Socialne zbornice do predvidene redne seja sveta zavoda. 

Na seji sveta zavoda 19.12.2023 pisnega mnenja o ustreznosti/neustreznosti strokovnega izpita s strani Socialne zbornice Svet zavoda ni prejel. Svetu zavoda sta se kandidatki predstavili, svet zavoda se je tik pred sejo sveta seznanil še z mnenji o kandidatkah za delovno mesto strokovnega vodje tako strokovnega sveta CUDV kot direktorice in se odločili z večino glasov, da je ustreznejša kandidatka, zdaj aktualna strokovna vodja.

Podporo izbrani kandidatki so izrekli tudi predstavniki zaposlenih, sindikatov kot tudi staršev.  

“Naj še enkrat poudarimo, da je svet zavoda kot najvišji organ zavoda, dolžan ravnati v skladu s predpisi in tudi opozarjati na morebitne nepravilnosti in da svet zavoda ni podal predloga za razrešitev direktorice, ampak je direktorica sama podala izjavo, da nepreklicno odstopa z mesta direktorice. Svet zavoda je njeno izjavo sprejel in sledijo vsi nadaljnji postopki v skladu s predpisi,” so še sporočili iz Sveta zavoda.

Svet zavoda CUDV Črna podaja dodatno izjavo k izjavi o odstopu direktorice CUDV Črna, Dalje Pečovnik.