Search
Close this search box.

Šušel: Ob vrnitvi v šolo nejasnosti glede testiranja dijakov. Dobro bi bilo, da bi bili nekateri učitelji praktičnega pouka tudi cepljeni

Ob ponovnem začetku pouka v srednjih šolah se je v klopi Srednje zdravstvene šole v Slovenj Gradec vrnila večina dijakov in dijakinj, ki pa imajo po besedah njihovega ravnatelja, ob tem deljene občutke.

Ravnatelj šole Blaž Šušel pove, da je po pogovorih z dijakinjami in dijaki razvidno, da bi si kakšna tretjina želela ostati doma, tretjina je neopredeljena in tretjina srečnih, ker so ponovno v šoli.

Ravnatelj pojasni, da so zaposleni nazaj vsi, z izjemo enega, ki je pozitiven. Pri tem doda, da je večina teste opravljala na isti dan, ker imajo testiranje organizirano enkrat tedensko na šoli v telovadnici. So pa, kot pove tudi posamezniki, ki so se testirali v krajih svojega bivanja oziroma imajo ustrezna potrdila. “V šolo od zaposlenih ni vstopil nihče, ki ne bi imel negativnega testa ali veljavnega potrdila o prebolelem virusu,” pove Šušel.

So se pa zaradi šolanja na daljavo naleteli tudi na nekatere težave. Ravnatelj Šušel pove, da so se le-te pojavile predvsem zaradi specifike zdravstvenih programov. “Dijaki bi morali na praktični pouk v klinično okolje in bi večina bila tudi sprejeta, če bi predhodno opravili testiranje. Trenutno pa še ni jasno urejeno kdo lahko oziroma mora dijake testirati oziroma ali morajo dijaki sami poskrbeti za to,” razloži in doda: “Dobro bi bilo tudi, če bi bili učitelji praktičnega pouka , ki delajo v realnem kliničnem okolju, cepljeni podobno kot drugi zdravstveni delavci. Da bi pouk potekal idealno znotraj zamišljenih modelov in drugih pravil, bi morali razrešiti zapisane težave zardi katerih nam trenutno primanjkuje kakšna specialna učilnica in nekaj učiteljev. Ko bodo dijaki odšli v klinično okolje, ti problemi odpadejo.

“Generalno gledano zadeve tečejo dobro in tudi trenutne težave se bodo najbrž kmalu razrešile,” pa za konec doda Šušel.

Dogodki

Ob ponovnem začetku pouka v srednjih šolah se je v klopi Srednje zdravstvene šole v Slovenj Gradec vrnila večina dijakov in dijakinj, ki pa imajo po besedah njihovega ravnatelja, ob tem deljene občutke.