Subvencije v okviru Zaposli.me le še za brezposelne iz vzhodne Slovenije

Zavod RS za zaposlovanje je v okviru javnega povabila Zaposli.me ta teden razdelil vsa razpoložljiva sredstva za subvencionirano zaposlitev oseb s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. Na povabilo se tako lahko prijavljajo delodajalci iz vse Slovenije le še za zaposlitev oseb iz ciljne skupine s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.
office-1209640_1920

Kot so ta teden objavili na zavodu za zaposlovanje, so delodajalci s pomočjo programa Zaposli.me zaposlili več kot 18.500 brezposelnih oseb, od tega več kot polovico iz vzhodne Slovenije.

Zavod je sicer javno povabilo za program Zaposli.me objavil aprila lani, spremenil pa maja in novembra lani ter marca letos zaradi razširitve ciljne skupine brezposelnih in podaljšanja roka za oddajo ponudb. Za obdobje 2020-2022 je v okviru tega povabila na voljo okvirno 42 milijonov evrov, od katerih 80 odstotkov sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada, 20 odstotkov sredstev pa je zagotovljenih iz slovenskega proračuna.

Za osebe s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija je namenjenih 64 odstotkov sredstev, 36 odstotkov pa za osebe s stalnim prebivališčem v kohezijski regiji zahodna Slovenija.

Delodajalci lahko mesečno subvencijo od 416 do 666 evrov zdaj torej prejemajo le še za zaposlitev brezposelnih iz vzhodne regije, starejših od 50 let oziroma 30 let, če ustrezajo ciljnim skupinam. Subvencija izbranim pripada eno leto za najmanj 12-mesečno zaposlitev takih brezposelnih.

Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje pa do 31. maja 2022.

Delodajalci lahko do porabe sredstev, najpozneje pa do 31. marca 2022, oddajo tudi ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelnih na javnem povabilu Spodbujanje zaposlovanja oseb iz programa Učne delavnice.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.