Študentski klubi enotno v akcijo “Pusti nam žareti”

"Zaradi splošne ignorance do študentov in drugih mladih s strani vlade, ki odločitve sprejema brez omogočenega socialnega dialoga, smo študentski klubi problematiko vzeli v svoje roke," so zapisali pri KKŠ. Z enotno akcijo Pusti nam žareti želijo študentski klubi ozaveščati o problematiki, s katero se trenutno ne srečujemo le klubi, temveč vsi študentje.

Kot so sporočili iz Kluba koroških študentov želijo s sloganom Pusti nam žareti prikazati pozitiven vpliv študentskih klubov v lokalni skupnosti, hkrati pa osvetliti tudi problematiko tega, da s takimi odločitvami, kot jih trenutno sprejema vlada, njihovo delovanje počasi ugaša. “Študentski klubi pa tega ne bomo dopustili in bomo žareli še naprej, saj se predobro zavedamo svoje vloge in odgovornosti do študentov po celi Sloveniji,” so dodali.

Tekom akcije bodo v Klubu Koroških študentov nagovorili različne problematike, ki se tičejo mobilnosti dijakov in študentov, bivanjske problematike, s katero se soočajo študentje, ter splošne ignorance vlade do študentskih klubov in ostalih študentskih organizacij. “Na ta način želimo ključne informacije prenesti do študentov in jih informirati do te mere, da se lahko tudi sami aktivno odzovejo na različne aktualne tematike. Predvsem pa želimo, da študentje stopimo skupaj in se zavzamemo za svojo prihodnost,” še navajajo v klubu.

Dodajajo, da želijo najprej osvetliti problematiko, ki se je odprla z odločbo ZIPRS2122 o omejitvi sredstev, ki bo močno prizadela delovanje študentski klubov. “Trenutna koalicija zmanjšuje financiranje študentskih organizacij, s čimer bodo neposredno oškodovani študenti,” opozarjajo in dodajajo, da so lokalni študentski klubi, med drugim tudi njihov klub, pogosto edini organizatorji in izvajalci projektov in aktivnosti za mlade v svoji lokalni skupnosti, s tem pa razvijajo tudi družabno življenje in najpomembneje, povezujejo skupnost. “Zato je pomembno, da se našega delovanja ne šibi, temveč da se zavemo dodane vrednosti, ki jo delovanje študentskih klubov nosi za študente,” opozarjajo.

Zato pri KKŠ pozivajo vse, ki se zavedate, da je delovanje njihovega kluba in ostalih študentskih klubov pomembno, jim lahko izrazite svojo podporo, da bodo lahko še naprej “pripravljali vsebine, ki izboljšujejo standard življenja študentov in dijakov v naših lokalnih okoljih.”

Podpora je dostopna na povezavi tukaj.

“Prihodnost države je v rokah mladih, zato je skrajni čas, da stopimo skupaj in Vladi RS pokažemo, da to ni prihodnost, ki bi si je želeli,” so še dodali pri KKŠ.

VIR: KKŠ