Search
Close this search box.

STOPIMO SKUPAJ – Dobrodelni koncert s srcem in glasbo za Lovra

Z akcijo “Pomagajmo Lovru” smo začeli 14. 11. 2018, ko smo na pobudo Lovrovih staršev prvič objavili prispevek o njem, z namenom, da družini pomagamo zbrati sredstva za osnovne življenjske potrebščine, ki jih Lovro potrebuje vsak dan ter za dodatne terapije in obnovo oz. prilagoditev hiše Lovru, ki je zaradi njegove bolezni nujno potrebna.

Kot je bilo že večkrat napisano, smo akcijo na strani Koroških novic zagnali ob pomoči RK Dravograd, kamor sredstva za Lovra nakazujete tudi vi. Do zdaj ste zanj na TRR RK Dravograd nakazali približno 30.000 evrov denarja. Prilive in porabo sredstev nadzira veččlanska komisija, vpogled v vodenje računa, odprtega posebej zanj, pa ima tudi družina Voglič. Del zbranega denarja so Vogličevi že porabili za Lovrove terapije, po katerih kaže napredek in mu po besedah staršev in terapevtov zelo pomagajo.

V dobrih dveh mesecih, odkar traja akcija, ki se bo zaključila 31. 3. 2019, se je na pomoč Lovru odzvalo ogromno društev, organizacij, podjetij, posameznikov, ki so ponudili pomoč tako pri zbiranju sredstev kot tudi pri prenovi hiše. Naj ponovno omenimo, da se je veliko dobrosrčnih posameznikov in podjetnikov odločilo tudi osebno obiskati Lovra in mu na ta način podariti denar, terapevtske pripomočke in druge stvari, ki jih potrebuje za življenje.

Ves čas akcije poteka tudi zbiranje starega papirja in zamaškov, ki jih lahko še vedno oddate na različnih lokacijah. Do zdaj smo z vašo pomočjo zbrali približno 12 ton papirja in 2.000 kg zamaškov.

Od začetka akcije do danes se je veliko sredstev zbralo tudi na različnih športnih in kulturnih prireditvah, ki so jih, z namenom pomagati Lovru, organizirala različna društva, klubi in organizacije. Nekateri pa so Lovru pomagali tudi z zbranimi finančnimi sredstvi, ki so jih pridobili s prodajo sladic, kav, frizerskih storitev, umetniških del … Ni pa malo takšnih, ki so se ob koncu leta odpovedali poslovnim darilom ter denar, namenjen zanje, darovali Lovru.

Že čez teden dni pa je na vrsti največji dogodek, ki ga organiziramo v okviru akcije “Pomagajmo Lovru”, in sicer veliki Dobrodelni koncert s srcem in glasbo za Lovra. Pobudniki, organizatorji, soorganizatorji, skratka vsi, ki se zadnja dva meseca trudimo, da bi za Lovra pripravili nepozaben koncert, na katerem si želimo z vašo pomočjo zbrati tudi čim več prostovoljnih prispevkov, vas ponovno vabimo, da se nam pridružite.

Z nami na koncertu bo tudi prikupni medvedek, glavni junak slikanice Medvedek peče slovensko potico

 

Dobimo se v nedeljo, 20. 1. 2019, ob 17.00, v dvorani Špic D v Dravogradu, kjer bodo za dobro glasbo in smeh poskrbeli odlični glasbeniki ter ostali nastopajoči, ki so se v ta namen odpovedali tudi honorarju.

Za brezplačno objavo oglasa je poskrbel tudi Koroški radio. 

Mnogi sprašujete koliko je vstopnina za koncert. VSTOPNINE NI, zbirali pa se bodo PROSTOVOLJNI PRISPEVKI. Se vidimo?

Objavil/a Koroške Novice dne Petek, 11. januar 2019

Naj še enkrat omenimo, da vstopnine ni, pobirali pa bomo prostovoljne prispevke, ki jih bomo ob koncu koncerta predali Lovru in njegovi družini. Prostor za parkiranje se bo tudi našel, da pa boste zagotovo dobili tudi prost sedež v dvorani, pa vam priporočamo, da pridete v Dravograd vsaj pol ure pred začetkom prireditve.

Za konec pa velja še povabilo, da si ogledate pogovor o Lovru in koncertu zanj, z našo humanitarko Aniko Popič, ki so ga pripravili in predvajali na KTV Dravograd. Za kar se jim v imenu organizatorjev koncerta zahvaljujemo.

Dogodki