Ste v maju utrpeli škodo zaradi neurij? V MO Slovenj Gradec začeli z zbiranjem vlog za oceno škode

Mestna občina Slovenj Gradec na podlagi sklepa Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, pričenja z ocenjevanjem škode na stvareh zaradi posledic obilnega deževja s poplavami in plazovi od 14. do 23. maja 2023. Zaradi neposredne škode se prične z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih.

Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje je zaradi obilnega deževja, ki je med 14. in 23. majem 2023 prizadelo večje območje Slovenije, izdalo sklep, s katerim bodo tudi v Mestni občini  Slovenj Gradec začeli z zbiranjem vlog oškodovancev, za ocenjevanje škode, ki so jo utrpeli, za škodo na zemljiščih, stavbah, na infrastrukturi in vodotokih.

Škoda po obilnem deževju s poplavami in plazovi je bila zabeležena v 88 občinah, ki so prijavile škodo v predhodni oceni škode. Predhodna ocena škode presega 0,3 promile načrtovanih prihodkov državnega proračuna, tako da je izpolnjen pogoj za izdajo sklepa o pričetku ocenjevanja škode.

Občinska komisija Mestne občine Slovenj Gradec bo ocenila škodo na stvareh na obrazcih 1, 3, 4 in 5 do 30. junija 2023. Podatki iz obrazcev pa bodo do istega dne vneseni tudi v spletno aplikacijo Ajda, do 7. julija 2023 pa bo regijska komisija za ocenjevanje škode opravila tudi kontrolne preglede.

Več o samem sklepu in vse obrazce, ki jih je potrebno oddati za prijavo škode, pa boste našli TUKAJ.

Vir: MO Slovenj Gradec