Search
Close this search box.

Ste dovolj pogumni za novoletni skok v morje?

Leto je naokrog in Portorož znova vabi na tradicionalni Novoletni skok v morje. Najpogumnejši bodo v morje skakali s pomola na osrednji portoroški plaži. Protokol skokov in ogrevanja bo enak lanskem, torej po 100 udeležencev naenkrat v skupini na vsakih 10 minut in tako prirejen za večjo maso udeležencev, kar se je po preteklih izvedbah, pokazalo za pravilno.

Vstop v novo leto je vedno nekaj posebnega. Je zaključek nekega obdobja, trenutek, ko pozabimo na slabo v preteklem letu, se radostno spominjamo dobrega in polni upanja in pričakovanj zremo v prihodnost. To je tudi pravi čas za sprejemanje novih odločitev, novih izzivov. In prvi je na sporedu že takoj, ko se novo leto začne.

Že jubilejno 16. leto zapored bo v sredo, 1. 1. 2020, od 14.00 ure dalje v središču turistično obleganega Portoroža organiziran Novoletni skok v morje. Mnogi so zvesti povratniki in se dogodka udeležujejo vsako leto znova, drugi se bodo tega pogumnega podviga tokrat lotili prvič, a zagotovo ne zadnjič.

Po mnenju vsakoletnih udeležencev gre za vrhunsko doživetje, polno adrenalina, ki predrami telo in duha, v spominu ostane za vedno, obenem pa vzbudi željo po vsakoletni ponovitvi. Prizorišče je vedno znova nabito z množico domačinov in turistov, ki skakalce glasno spodbujajo, mnogokrat pa jih pozitivizem, ki vlada med skakalci, in adrenalin, ki se širi po ozračju, prepričata, da se v zadnjem trenutku tudi sami vržejo v vodo. Vendar Novoletni skok v morje ni le zabavno, temveč tudi terapevtsko doživetje. Dokazano je namreč, da kopanje v mrzli morski vodi blagodejno vpliva na počutje, pomaga pri regeneraciji telesa, krepi imunski sistem ter dviga prag dovzetnosti za različne bolezenske vplive. In še mačka po silvestrski noči pozdravi.

Kopanje v mrzli morski vodi blagodejno vpliva na počutje, pomaga pri regeneraciji telesa, krepi imunski sistem ter dviga prag dovzetnosti za različne bolezenske vplive.

Da vse to drži, potrjuje množičen obisk prireditve, ki je januarja 2019 zabeležila že rekordnih 686 skakalcev v morje. Spodbujalo jih je neverjetnih 5000+ opazovalcev. To je bila rekordna udeležba, organizatorji pa ne dvomijo, da bo udeležencev tokrat še več, saj so predprijave v tem času že rekordne. Prijave za skok potekajo na uradni spletni strani TUKAJ, na Facebook strani pa že potekajo tudi različne nagradne igre, ki vam lahko prinesejo bodisi startnino bodisi privlačno nagrado v obliki URADNIH RETRO KOPALK dogodka.

Januarja 2019 so organizatorji zabeležili že rekordnih 686 skakalcev v morje.

Vsi udeleženci s skokom v vodo postanejo tudi ambasadorji Novoletnega skoka v morje in se s prejeto diplomo simbolično zavežejo, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter promocijo slovenskega morja za vedno.

Tudi tokrat častno pokroviteljstvo dogodka prevzema župan Pirana, g. Genio Zadković.

Prvič bodo v morje pospremili njihove ambasadorje, slovenske paraolimpijce in tudi nekaj njihovih trenerjev. Vsi skupaj so se namreč pred kratkim vrnili iz prvih skupnih priprav na Kanarskih otokih za Paralimpijske igre TOKYO 2020. Tako bodo z vami Darko Djurić in njegov trener Emil Tahirovič, Alen Kobilica in drugi…

BESEDILO: FATBURN (Nino Cokan)

Dogodki