Search
Close this search box.

Starejši moški v bazenu nadlegoval otroke

Fotografija je simbolična.

Kopalci so v Termah Vivat v Moravskih Toplicah opazili strejšega moškega, ki je v vodi nadlegoval otroke in masturbiral.

Oče šestletne deklice se je 18. januarja odpravil v Terme Vivat na kopanje. Kot je povedal za portal 24ur.com se je njegova hčerka igrala v bazenu, ko je do njega pristopil moški in mu povedal, da sta z ženo nekaj časa opazovala, kako neznani moški ves čas sledi njegovi hčerki ter jo skuša zgrabiti. Moški je imel spuščene kopalke, pri tem pa je masturbiral. Vse to sta opazila, ker sta imela podvodna očala. Deklica je očetu povedano potrdila.

Moški je nato odšel do sosednjega bazena, kasneje pa proti sanitarijam in garderobnim omaricam. Oče šestletnice je o dogajanju povprašal reševalca, ki sta mu odgovorila, da sta bila o dogajanju obveščena ter, da moškega opazujeta. Reševalci in oče so odhiteli do sanitarij in garderob, a moškega niso več našli. Poklicali so policijo, ki je v terme prišla po 35 minutah, takrat pa moškega ni bilo več v termah.

Policisti so zaslišali očeta, deklico in štiri priče, vsi pa so dogajanje potrdili. Kasneje so si oče in policisti ogledali posnetke nadzornih kamer, ki so moškega posnele. “Ko to gledaš, ti zaledeni kri. Kot morski pes je krožil okoli skupine otrok ter se jim nato z zadnjico približal, tako da so se ga morali otroci dotakniti, ko so hodili iz bazena,” je za 24ur.com povedal pretreseni oče. 

Robert Lavtar, oče deklice, je moškega opisal kot starejšega, urejenega gospoda, starega okoli 60 let. Dodal je, da je očitno, da moški ni napadel prvič, ob tem pa je dodal, da se policija ni dovolj dobro odzvala.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so potrdili, da so v soboto, 18. januarja, obravnavali prijavo dogodka v enih od term. O zadevi še zbirajo obvestila.

VIR: 24ur.com

Dogodki

Več iz istega kraja