Search
Close this search box.

Stanovalce slovenjgraškega doma starostnikov obiskal pisatelj Tone Partljič

V Koroškem domu starostnikov v Slovenj Gradcu je teden minil v ustvarjalnem duhu.

Tik pred začetkom poletja je stanovalce slovenjgraškega doma starostnikov obiskal pisatelj Tone Partljič. V skupnem prostoru doma je stanovalcem pripovedoval svoje črtice. Povedal je še, da jih je med epidemijo pogrešal, prav tako pa so stanovalci doma pogrešali njega in projekt “Bralna značka značka Toneta Partljiča.”

S projektom Bralna značka Toneta Partljiča so leta pričeli leta 2013, potem ko je Tone Partljič prvič obiskal Koroški dom starostnikov v Slovenj Gradcu. Takrat so bili stanovalci navdušeni nad njim in nad programom, ki jim ga je pripravil. K sodelovanju so povabili stanovalce doma, ključne pare, zaposlene, otroke zaposlenih, prostovoljce, svojce, osnovnošolce 1. In 2. Osnovne šole Slovenj Gradec, dijake Gimnazije Slovenj Gradec ter dijake Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec. V prvi bralni sezoni je sodelovalo okoli 400 bralcev, sedaj je število že preko 2.500 bralcev, številka pa se iz sezone v sezono povečuje. Cilj projekta je medgeneracijsko povezovanje.

V tem tednu so v domu nadaljevali z napovedanimi obiski sorodnikov in prijateljev stanovalcev, družili so se s prostovoljkami, potekale so ustvarjalne delavnice in pevska vaja.

Zaposleni so poslušali predavanje dr. Tine Virtič na temo Preventiva pred Covid-19 in kako zaščititi sebe in posledično stanovalce pred epidemijo Covid-19.

Iz doma pa še sporočajo zanimiv podatek za konec pomladi: “Pomemben podatek iz naše kuhinje, na vrtu so kuharice pridelale 190 kg dobre domače solate.”

Ustvarjalen teden v domu starostnikov v Slovenj Gradcu:

Dogodki