Search
Close this search box.

SSK Fužinar: Po ogledu lokacije za novo skakalnico in uspešnih treningih pripravili tudi prvo tekmo

Konec lanskega leta so na Ravnah, na pobudo nekdanjih »Fužinarjevih« skakalcev, ustanovili Smučarsko skakalni klub Fužinar, s predsednikom Juretom Krajncem na čelu. Takoj po novem letu so začeli s prvimi treningi, ta konec tedna pa so že priredili tudi prvo tekmovanje v skokih.

Prve treninge so imeli v telovadnici na Prevaljah. Zdaj pa največkrat trenirajo na DTK-ju na Ravnah.

Štirje nekdanji skakalci, ob Krajncu so to še Andrej Pajenk, Dejan Sušnik in Aljoša Krivograd, so si zastavili cilj, da ponovno obudijo skakalno tradicijo na Koroškem, z željo, da bi lahko kmalu trenirali in skakali na domači skalnici na Ravnah na Koroškem. In kot kaže, bodo res lahko. Izvedeli smo namreč, da so se stvari glede gradnje skakalnice začele premikati, mladi skakalci in skakalke pa so v dobrem mesecu in pol opravili že tudi številne treninge.

Po treningu na snegu.

Ob tem je predsednik kluba Jure Krajnc razložil: »Res je, da smo iz meseca v mesec bližje izpolnitvi naše želje. Pred dnevi sta nas na Ravnah obiskala gospod Janez Gorišek in njegov sin Sebastjan, skupaj smo se podali na Poseko na ogled možne lokacije za gradnjo nove skakalnice. Napovedi so optimistične, čeprav še ni nič dorečeno. Pogovori še potekajo, možna je tudi sprememba lokacije. Vse v klubu pa veseli dejstvo, da tudi Občina Ravne kaže interes za sodelovanje pri sofinanciranju našega projekta.«

Jure Krajnc, Rafael Škufca, Janez in Sebastjan Gorišek.

Naj omenimo, da v klubu trenutno trenira 9 mladih nadobudnih in perspektivnih skakalk in skakalcev, vodstvo kluba pa je uspelo pridobiti že tudi nekaj klubov in donatorjev, ki jim z izposojo opreme in finančno podporo omogočajo cenejše treninge, tako v telovadnici na Prevaljah in na DTK-ju na Ravnah kot tudi na prostem. Podprli pa so jih tudi pri organizaciji njihove prve tekme na Šentanelu, ki je uspela več kot odlično.

Krajnc je po tekmi povedal: »Kljub toplemu vremenu je nam uspelo pripraviti skakalnico, ki je zdržala vse do konca. Zahvala vsem, ki so priskočili in pomagali, da se je skakalnica res dobro pripravila. Zahvalili bi se tudi številnim obiskovalcem, ki so si prišli ogledat naše orle in jih bodrili ob njihovih skokih. Seveda pa gre velika zahvala našim donatorjem, ki so nam omogočili, da tekmovanje izpeljemo tako kot je treba.«

»Danes smo lahko videli nekaj odličnih skokov, verjamem, da jih bomo naslednjič še več. Pomembno je, da je dan minil brez poškodb, najpomembnejše pa je, da so otroci zelo uživali,« še pove Krajnc.

Koroške orle pa so si na kmetijo Dvornik, kjer je vse skupaj potekalo, prišli pogledat tudi nekdanji člani Fužinarja, ki je deloval pred več kot 25 leti. Med drugim predsednik Jani Sušnik, trener Bojan Krivograd in nekaj boljših aktivnih skakalcev iz pred 30 let, ki so mladim upom zaželeli veliko uspehov tudi v prihodnje.

Iz kluba še sporočajo, da so odprti za novo članstvo, zato v svoje vrste vabijo vse, ki jih sodelovanje v klubu zanima in bi želeli postati del zgodbe o skakalnem uspehu na Koroškem.

Kjer je volja je tudi pot in dokaz za to so tudi članice in člani ter vodstvo SSK Fužinar, ki jim tudi mi želimo vse dobro na njihovi poti.

 

Dogodki