Search
Close this search box.

Srednja šola Ravne z dvema diamantnima maturantoma

Šolsko leto 2019/20 se je zaključilo in z njim letošnja matura. “Veliko šolskih let je že za mano, a takega leta, kot je bilo to, še ni bilo. V trenutku se je svet ustavil in znašli smo se v neznanem, potisnjeni v osamo in prežeti s strahom za vse nas,” je dejala ravnateljica Srednje Šole Ravne, mag. Ivanka Stopar.

“Iskali smo poti, kako delo nadaljevati, se učili, včasih omagovali, a kljub vsemu vztrajali, pogrešali smo drug drugega in upali, da nam bo korona virus vendarle dovolil, da se v šolske klopi še vrnemo. Maturanti so to možnost dobili, a le za dva tedna. Priprave na zrelostni izpit letos niso potekale zadnje tri mesece kot druga leta, pač pa le zadnja dva tedna. Ni kaj skrivati, da smo se tako učitelji kot dijaki letošnje mature bali. Zato so nas dobri rezultati še posebej razveselili, je s ponosom razložila Stoparjeva.

Od 90 kandidatov je maturo v prvem roku opravilo 83 kandidatov, kar znese 92 %. Sedem dijakov ima popravne izpite, ki jih bodo lahko opravljali v jesenskem roku. V tej generaciji sta dva dijaka, Martina Ditinger in Aljaž Rebol, osvojila vse točke, to je 23, in postala diamantna maturanta. Med ostalimi sta Žiga Črešnik in Blaž Mager dosegla izjemen uspeh z 21 točkami.

“Prva generacija maturantov metalurške smeri, ki smo jo začeli izvajati 2016, je maturo opravila v celoti, torej 100 % v prvem roku in prav med njimi sta bila dva diamantna maturanta Martina Ditingeter in Aljaž Rebol. Iskrene čestitke!” je še zaključila ravnateljica.

Besedilo: mag. Ivanka Stopar

Dogodki