Središče Črne tudi letos krasi ročno izdelan venec izpod rok domačinke Anje Knez

Tudi v Črni na Koroškem se pripravljajo na praznični december, ki pa bo letos zaradi trenutnih epidemioloških razmer potekal nekoliko drugače, kot smo bili vajeni. V središču Črne pa je kljub temu na ogled čudovit adventni venček, ki ga je tudi letos izdelal domačinka Anja Knez.
127923507_1008374442979142_1445857151808517631_n (1)

Adventni venec, ki je narejen iz naravnih materialov, je tudi letos postavljen ob Plečnikovem spomeniku. Kot je za Koroške Novice povedala Anja Knez, ki sicer obiskuje študij inženirstva hortikulture na Višji šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, je venček izdelal v okviru obveznega strokovnega izobraževanja, ki ga je opravljala na črnjanski občini.

Venček je narejen iz breze in japonskega dresnika, za slednjega marsikdo misli, da ja samo invazivna rastlina, ki raste za vodo. V cvetličarstvu pa japonski dresnik uporabljamo za veliko stvari, saj ima značilno zgradbo, podobno bambusu,” je pojasnila Anja in dodala, da je letošnji venček malce drugačen, “ker tudi v naravi ni vedno vse ravno in po pravilih.”

Na vprašanje, koliko časa je porabila, za izdelavo omenjenega venca pa je odgovorila, da kar veliko, ker je vsaka bunkica in veja na venček vezana ročno.”

Pri tem naj še omenimo, da v Črni na Koroškem načrtujejo prižig prazničnih luči na Miklavževo. Napovedujejo pa tudi dodatno okrasitev. Kot je pred dnevi za naš medij dejala županja mag. Romana Lesjak bodo Črno okrasili tudi zato, da občanom v teh turobnih časih pričarajo nekaj pozitivnega. “Ne samo zato, da zapravimo denar. Želimo si ljudem poslati nekaj spodbudnega, ljudi je treba bodriti, otrokom pričarati veselje. Da tudi, če bodo šli občani le v sklopu svoje družine skoz kraj, si želimo, da jim bo toplo pri srcu.” O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.